Afbeelding

Van knoop aanzetten, kleding inkorten tot patroontekenen: volg lessen bij modevakschool ‘Modevak-kundig’

Algemeen 1.800 keer gelezen

Afgelopen najaar heeft modevakschool ‘Modevak-kundig’ de deuren geopend. Eigenaresse Trijntje Troost-Versteeg uit Sommelsdijk is gediplomeerd lerares en heeft de certificaten om op te leiden tot costumière, coupeuse, patroontekenen of lerares. Wilt u handigheid opdoen in het herstellen of verstellen van kleding, kleding ontwerpen, tekenen, maken? Dan bent u bij Modevak-kundig aan het juiste adres!

Trijntje heeft jarenlange ervaring in het modevak. Als verkoopster in een kledingzaak en door haar werk in het atelier van verschillende lokale modezaken. Daarnaast zijn er door de jaren talloze klanten aan huis geholpen. Het komt vaak voor dat gekochte kleding net niet helemaal goed valt of dat er andere mankementen zijn. Maar overal is ‘een mouw aan te passen’. Met een oplossing vanuit de vakliteratuur en opgedane ervaring zijn al vele klanten blij gemaakt.

Als u zelf de kneepjes van het vak wilt leren, dan heeft u bij ‘Modevak-kundig’ de mogelijkheid. Of het nu gaat om de eerste beginselen van het vak, of meer gevorderd, iedereen kan op eigen niveau en tempo instappen. Nog nooit iets zelf gemaakt, of al vele jaren ervaring? Verschillende trajecten zijn mogelijk. Waar de één liefst elke week les wil, kiest een ander voor eenmaal in de twee weken of een ander lesritme.

Het is mogelijk alleen naailessen te volgen en steeds een eigen project uitkiezen. Of de opleiding volgen, en examen doen te bij het Instituut Cuppens Geurs, waarna een diploma behaald kan worden op verschillende niveaus. Je leert patronen tekenen voor jezelf en voor anderen. Ontwerpt je eigen kleding en examenstukken. Eenvoudige technieken bij de 1e diploma’s, steeds complexere technieken en tekeningen bij de hogere vakken én pasproblemen leren oplossen.  

Wie wil, kan uiteindelijk afsluiten met het diploma lerares en zelf les gaan geven. 

Modevak-kundig is in oktober gestart en intussen zijn er twee groepen waar maximaal vijf leerlingen tegelijk, op hun eigen niveau, les volgen. Uiteraard met inachtneming van de geldende corona-maatregelen.

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden en tijden van lesgeven via 06 23 11 19 67 of modevakkundig@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant