Uitreiking veiligheidscertificaat. Links Roland Hoogwerf van RCN Toppershoedje en rechts Wouter Weijkkamp van Second Home Check.
Uitreiking veiligheidscertificaat. Links Roland Hoogwerf van RCN Toppershoedje en rechts Wouter Weijkkamp van Second Home Check.

RCN Toppershoedje kiest voor nog meer veiligheid op het park

Algemeen 239 keer gelezen

Afgelopen zomer vierden veel mensen vakantie in eigen land, waardoor bijna alle Nederlandse campings in juli en augustus bomvol zaten. Stacaravans en chalets waren veruit favoriet, want die hebben eigen sanitair. Maar hoe veilig zijn deze objecten? Om dat te onderzoeken, gaf RCN Toppershoedje in Ouddorp de opdracht alle stacaravans te inspecteren op elektra, gas, water en vocht. ‘Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen zorgeloos en veilig kan recreëren,’ vertelt Roland Hoogwerf, parkmanager van RCN Toppershoedje. 

Juist nu, tijdens de coronacrisis, zijn vakantiegangers zich nog bewuster van het belang van veiligheid. Roland: ‘Mensen kozen in grote getalen voor vakantie in eigen land en er is ons alles aan gelegen dat dit op ons park veilig en verantwoord kan. Onze eigen verhuuraccommodaties inspecteren wij jaarlijks op veiligheid, maar gasten met een jaarplaats verplichten wij om hiervoor zelf te zorgen. Wij zochten een professionele en onafhankelijke partij die de keuringen voor onze gasten met vaste standplaats kon uitvoeren. 

RCN Toppershoedje gunde deze keuringsopdracht aan Second Home Check uit Gendringen. Dit bedrijf keurt door heel Nederland en is gespecialiseerd in het keuren van recreatieobjecten. De inspecteur van dit bedrijf verbleef een week op het park om 55 keuringen uit te voeren. Second Home Check heeft niet alleen de keuringen uitgevoerd, maar nam ook de administratie voor Toppershoedje uit handen. Wouter Weijkamp, adviseur bij Second Home Check legt uit dat Toppershoedje met hun keuze veel tijd bespaart. ‘De jaargasten ontvangen van de keuring een uitgebreide rapportage mét foto’s en goede onderbouwing. Bovendien krijgen gasten eveneens advies over het onderhoud van hun stacaravan.’

Wouter Weijkamp vervolgt: ‘Toppershoedje heeft met de verplichte keuring voor hun vaste gasten een streepje voor op parken die dit niet doen. Er is nu inzicht in de veiligheid van alle jaarplaatsen, die voorzien zijn van een gecertificeerd veiligheidskeurmerk. Dit voorkomt gevaarlijke situaties. Daarnaast kunnen alle jaargasten zorgeloos recreëren én kunnen zij hun stacaravan verbeteren met het deskundige advies van Second Home Check. Onze inspecteurs ontdekken namelijk met regelmaat situaties die niet veilig zijn.’ Helaas is een veiligheidskeuring voor recreatieobjecten vanuit de overheid nog niet verplicht gesteld en daarom kiezen parken nog niet voor zo’n twee- of driejaarlijkse keuring.

Mensen realiseren zich onvoldoende dat zij wellicht recreëren in een onveilige situatie en omdat ze het niet weten, ondernemen ze geen actie. Vandaar dat Toppershoedje ervoor kiest alle stacaravans én toercaravans om de drie jaar laat keuren op veiligheid. Als bewijs dat alle stacaravans gekeurd zijn, ontving Roland een certificaat uit handen van Wouter Weijkamp van Second Home Check. 

Toppershoedje kijkt terug op een goed jaar, ondanks de crisis. Veel gasten hebben veilig mogen genieten van hun vakantie op het prachtige vakantiepark vlakbij de kust. Roland: ‘Wij bedanken Second Home Check voor de constructieve samenwerking en zijn trots op het resultaat!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant