De Wereldwinkel heeft ook een grote diversiteit aan kunstzinnige derdewereld producten.
De Wereldwinkel heeft ook een grote diversiteit aan kunstzinnige derdewereld producten.

Wereldwinkel Middelharnis bestaat 20 jaar

Algemeen 710 keer gelezen

Middelharnis- Twintig jaar Wereldwinkel. Twintig jaar begeesterde vrijwilligers met één doel voor ogen: maak de leefwereld voor de mensen in ontwikkelingslanden een beetje beter en mooier. Fair trade, eerlijke internationale handel, gericht op de duurzame ontwikkeling van derdewereldlanden. Dat is waar de wereldwinkels voor staan.

Dat komt neer op: eerlijke prijzen, leefbare lonen, verantwoorde arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en gedwongen arbeid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers, zoals scholing, medische zorg. De Wereldwinkels in Nederland kopen hun producten in bij een selecte groep Fair-trade importeurs, die een directe relatie onderhouden met de producenten in onder meer Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Wereldwinkel Middelharnis
De Emmaüskerk in Middelharnis is de bakermat van de Wereldwinkel. Daar begon een aantal enthousiaste vrijwilligers 20 jaar gelden met de verkoop van een bescheiden aantal fair trade producten. Met hulp van de gemeente kon een pandje aan het Spui worden betrokken. Van daaruit verkocht de inmiddels tot stichting geformaliseerde Wereldwinkel een steeds groter wordend assortiment uit ontwikkelingslanden. Na tien jaar werd de huidige winkel aan het Zandpad in gebruik genomen. Liefst 28 vrijwilligers runnen de winkel. Leerlingen van het praktijkonderwijs van de Prins Maurits doen hier hun praktische kennis op, waardoor ook zij hun bijdrage leveren.

Assortiment
Sieraden, wierook, boeddha’s, wanddecoraties, droomvangers, woonaccessoires en uiteraard fair trade koffie, thee en chocolade. Dit is een kleine greep uit het omvangrijke assortiment. Artikelen waarvan u blij wordt ze te hebben of cadeau te geven. Tip voor de komende feestdagen: zelf samen te stellen cadeau- en kerstpakketten. En voor de periode van 9 t/m 17 oktober geldt: 20% korting op bijna alles. De Wereldwinkel is in alle opzichten uw klandizie waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant