Afbeelding

Softbaldames winnen in ultra korte wedstrijd

Algemeen 142 keer gelezen

De dames van The Islanders hebben hun zesde wedstrijd op rij winnend afgesloten. De ploeg, dit nieuw is in deze klasse kent dus een uitstekende start van het seizoen. Ook het zeer ervaren Athletics kwam er niet aan te pas en werd in een wel héél korte wedstrijd met 3-9 verslagen.

De Islanders, die bekend staan als sterke slagploeg, deed hun naam weer eer aan. In de eerste slagbeurt werden al vier punten werden gescoord. Hits van Gerjanne Vroegindewei, Jessica Vuerhard, Daniëlle Casteleijn (tweehonkslag), Sanne Waldekker (driehonkslag) en een fraaie stootslag van Anouk Markesteijn zetten de bezoekers meteen onder druk. 

In de tweede slagbeurt werd nog even extra uitgehaald. Een honkslag door Jolanda ter Steege en een tweehonkslag door Anouk Markesteijn werd gecombineerd met wat veldfoutjes van Athletics, waarna Daniëlle Reinders de bal nog even voor drie honken de hekken in joeg. Tussenstand 1-9. 

Athletics wisten in hun volgende slagbeurt nog twee puntjes bij te scoren. Op het moment dat de Islanders weer aan slag mochten, besloot de coach van de tegenstander plots, dat hij het te gevaarlijk vond worden voor zijn speelsters. Na nog geen uur spelen trok hij de stekker uit de wedstrijd. Hoewel de Islanders dit natuurlijk een grote tegenvaller vonden, hebben ze dit geaccepteerd en hebben er met positieve zin nog een training achteraan geplakt. 

Beste slagvrouwen waren: Anouk Markesteijn, Sanne Waldekker en Jolanda ter Steege (allen 1.000). 

Foto: Pitcher Daniëlle Casteleijn voerde de verdediging aan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant