Saskia Maaskant presenteert op donderdag 9 juli alweer haar vierde boek!  Foto: Sam Fish
Saskia Maaskant presenteert op donderdag 9 juli alweer haar vierde boek! Foto: Sam Fish © Sam Fish

“Een spannend verhaal voor jong en oud”

Algemeen 499 keer gelezen

Meerminnen verdrinken niet. Het is alweer het vierde boek van schrijfster Saskia Maaskant en totaal niet te vergelijken met haar eerdere boeken.

Door Sam Fish

“Ik wilde graag een boek schrijven over de vergeten stormramp van Bruinisse in 1911,” vertelt ze. “Bruinisse was vroeger het grootste mosselvissersdorp van Nederland. Ze hadden een vloot van 150 schepen tot die ene rampzalige stormnacht. Er bleven maar twintig schepen over. Dat had natuurlijk enorme impact op het dorp.”

Meerminnen verdrinken niet
Saskia’s nieuwste boek heet ‘Meerminnen verdrinken niet’. “Een verhaal over een mosselvissersdorp zou al snel over mannen gaan. De vissers, de knechten, het waren allemaal mannen. En dus wilde ik dat het hoofdpersonage precies het tegenovergestelde was,” vertelt ze. En zo ontstond Janna. “Janna is een jong meisje, een weeskind. Het boek begint ook met een veerpontreis van Numansdorp naar de voormalige veerhaven van Zijpe. Ze gaat in Bruinisse bij het gezin van haar oom Wolfert wonen. Ik kan je vertellen, dat is een wereld van verschil voor haar.”

Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen met ware personages. “Mijn overgrootvader speelt ook een rol in het boek. Dat vind ik wel echt heel erg leuk. Hij was vroeger dorpsomroeper in Bruinisse, dus hij heeft een grote rol gespeeld bij de stormramp in 1911.

Boekpresentatie
Om de publicatie van het boek te vieren is er op donderdagavond 9 juli een online boekpresentatie. “Ik heb er echt zin in! Het wordt een hele leuke avond, kan ik je vertellen,” zegt Saskia geheimzinnig. “Ja, ik ga natuurlijk geen dingen verklappen, dat is niet leuk voor de mensen die het gaan volgen. Maar ik neem iedereen mee op een hilarische toer door Bruinisse. Ik neem de mensen mee naar Zeeland, een tocht over de golven naar het grootste mosseldorp.”

Ook lezen?
Ben je benieuwd geworden en wil je het boek zelf ook lezen? Dat kan! Hij verkrijgbaar bij de boekhandel. Het boek kost € 15,99 en is leuk voor jong en oud vanaf 14 jaar. Wil je een gesigneerd exemplaar hebben? Ga dan op vrijdag 10 juli even langs bij Boekhandel Dekker & Van Esbroek!

En kun je nu écht niet wachten tot je het boek in handen hebt? Op de website www.meerminnenverdrinkenniet.nl kun je alvast het eerste hoofdstuk lezen! Daar vind je overigens ook de link naar de boekpresentatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant