Het zwembad 't Zuiderdiep in Stellendam blijft.
Het zwembad 't Zuiderdiep in Stellendam blijft.

Eén zwembad tussen Middelharnis en Dirksland

Algemeen 763 keer gelezen

Eén zwembad in plaats van baden in Middelharnis en Dirksland, kopte het AD vrijdag 19 juni.

Volgens de krant gaan de zwembaden in Middelharnis en Dirksland dicht. In plaats daarvan wordt een nieuw zwembad gebouwd tussen de twee plaatsen in. Het zwembad in Stellendam blijft.

“Dat heeft het college van wethouders van Goeree-Overflakkee besloten na een studie van de zwembaden op het eiland. Daaruit bleek dat de zwembaden die er nu zijn, niet voldoen aan de vraag. Zo is er behoefte aan meer mogelijkheden om sportief te zwemmen.

Variatie
De zwembaden die er nu zijn, bieden te weinig variatie. Het zijn allemaal kleine baden met een wat hogere temperatuur, wat niet zo gunstig is voor de sportievere zwemmers.

Meer banen
Als er een nieuw zwembad wordt gebouwd, kan er een bad komen met meer banen en er kan beter worden gevarieerd in de temperatuur van het zwemwater.

Kosten
De komende tijd wordt verder onderzocht wat de bouw van een nieuw zwembad tussen Dirksland en Middelharnis kost en waar het eventueel zou kunnen komen. Pas als dat bekend is, hakt het gemeentebestuur definitief een knoop door.” (Bron: AD 19 juni 2020)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant