Eric van SignFrezers is geïnspireerd door de actie
Eric van SignFrezers is geïnspireerd door de actie " De Berenjacht".

Alles voor een glimlach… maar hou je wel aan de regels!

Algemeen 429 keer gelezen

Middelharnis - Een nieuw begrip geworden in deze corona tijd, kinderen zijn op zoek naar beren die voor de ramen of in de tuinen staan.

Aan de Molenweg te Middelharnis ziet men veel kleine kinderen met hun vader of moeder even een frisse neus halen. Om dit rondje voor de kinderen leuk te maken zetten mensen door heel de wereld heen spontaan een knuffelbeer in het raam of in de tuin.

Dit maakt het even een frisse neus halen voor de kinderen leuk en spannend. En zij vergeten dan even de druk van al het corona geweld, dat voor een kinderen heel veel beperkingen heeft in hun jonge leventje. Eric van SignFrezers heeft met zijn lasermachine grote beren gemaakt die hangen in de bomen bij het woonhuis, want Eric doet alles voor een glimlach! Maar hou je wel aan de regels… afstand houden

De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het Coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek "Wij gaan op berenjacht". In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht en tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen. Het idee voor deze jacht is eigenlijk heel eenvoudig: mensen zetten een beer voor het raam en als jij met je kind(eren) een blokje om gaat, kun je samen met hen op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Vervolgens turf je met elkaar hoeveel beren jullie hebben gezien. 

De berenjacht is in Nederland een heel nieuw begrip en toch is men we nu massaal op zoek naar knuffelberen. Dat is te danken aan Nina, de oprichter van de Facebookpagina "Wij gaan op berenjacht". De zus van Nina woont in Australië en daar is het wel een bekend begrip. Inmiddels is duidelijk dat het initiatief van Nina een schot in de roos is, want men is nu allemaal op jacht!

Let op: laat de beer de komende periode voor het raam staan en haal deze niet na een dag of twee weg. Dat zou juist heel zonde zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant