Minder prikkelbaar, meer genieten. Met beweging gaan vrouwen de winterblues te lijf!
Minder prikkelbaar, meer genieten. Met beweging gaan vrouwen de winterblues te lijf!

Bewegen helpt tegen een winterdepressie

Algemeen 221 keer gelezen

Sommelsdijk - Zo'n 500.000 Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met een winterdepressie, veelal vrouwen. Het is geen echte depressie, maar een milde vorm ervan en het verdwijnt vaak met de komst van de lente. Toch zijn de gevolgen lastig: je ben vaak wat somber, je hebt minder behoefte aan sociale contacten, bent prikkelbaar en kunt weinig tot niet meer genieten. De oorzaak ligt veelal in het gebrek aan licht. In de winter zijn de dagen korter en neemt de lichtsterkte van de zon af.

Een van de beste remedies tegen een winterdip - of ook wel de winter blues - is bewegen. Bij Fit4lady zijn vrouwen aan het goede adres.

Gelukshormoon
Franchiseneemster Carola Schenk van Fit4lady Goeree-Overflakkee weet dat ze vrouwen kan helpen met dit probleem. "Door te sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. Hierdoor voel je je niet alleen beter als je gesport hebt, je huid wordt ook stralender en je krijgt een mooie gezonde gloed. Al met al de ingrediënten om complimentjes te krijgen en te ontvangen waardoor je je nog beter gaat voelen. En dat is wat wij vrouwen gunnen."

Positieve effecten
Carola ziet het effect dagelijks op de sportclub. "Vrouwen vinden sporten bij Fit4lady leuk. Het trainen lijkt wat kort, maar is zeer effectief. Wij bieden een unieke 30 minuten-circuittraining, waarbij je kracht- en conditietraining met elkaar afwisselt op leuke muziek. Personal coaches begeleiden de vrouwen met oog voor hun doel en het eigen tempo. Zo houd je sporten beter vol. Leden van Fit4lady merken al effect bij 2 keer per week trainen. Een paar pondjes eraf lukt al met 3 keer per week trainen. Dat is binnen de drukke agenda's van vrouwen prima te doen!"

Uit die winterdip
Na de goede voornemens van dit jaar is het goed om voor jezelf nieuwe doelen te stellen. Momenteel heeft Fit4lady Goeree-Overflakkee een actie van 3 weken onbeperkt trainen voor 37,90. Een personal coach geeft uitleg en de deelneemsters krijgen advies, meting en een coaching gesprek. De actie start op 27 januari a.s. Loop maar binnen bij Fit4lady van Gorinchemstraat 2 of mail naar go@fit4lady.nl.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant