OFB zorgde regelmatig voor gevaar bij het doel van FIOS.

Scherper OFB verslaat in thuisduel mat spelend FIOS

Algemeen 466 keer gelezen

Ooltgensplaat - Na een korte winterstop stonden afgelopen zaterdag de eerste inhaal wedstrijden van de 2e seizoenshelft op het programma. Eén van die wedstrijden was OFB-FIOS. Een burenderby die in het verleden altijd voor veel spektakel zorgde.

Door Piet Bakelaar

Beide ploegen hadden hun winterstop benut met de Champions League in de Staver en een trainingsweekend in het Brabantse land en waren er klaar voor het tweede gedeelte van de competitie. Het eerste kwartier was voor OFB dat vocht voor iedere meter en vanaf het begin de wil had om de wedstrijd te winnen. Toch waren de eerste kansjes voor FIOS. Braafhart schoot uit de tweede lijn over en bij een schot van Nyland had Verstrate pas in tweede instantie de bal onder controle. Marijn Huijbrechtse schoot een vrije trap maar net naast en Ketting schoot namens OFB ook maar net naast. Overbeeke stuurde aan de rechterkant Floor diep en schoot, na een mooie actie de bal in de handen van Brandwijk.

Na ruim een half uur kwam OFB op voorsprong nadat Overbeeke, via de binnenkant van de paal, keeper Brandwijk verraste. (1-0). Vijf minuten later was het alweer gelijk. Buijs wist met zijn voorzet Wiel te bereiken die de bal achter Verstrate schoot (1-1). Beide ploegen moesten weer opnieuw beginnen en de ploegen leken met 1-1 de rust te halen. Maar het venijn zat hem in staart van de eerste helft. In de 46e minuut kwam de bal met een snelle counter bij Hoekstra terecht die vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-1 binnen schoot. Twee minuten later was het weer raak voor Hoekstra. Het doorjagen op een te korte terugspeelbal resulteerde erin dat Brandwijk de bal tegen de spits opschoot en hij vanaf de rechterkant de bal in het doel schoot (3-1).

Met twee verse spelers kwam FIOS uit de kleedkamer. Dat resulteerde al snel in een kans voor Leeflang maar helaas voor FIOS sprong de bal van zijn voet en kon Verstrate de bal makkelijk oppakken. Aan de ander kant was er een kans voor Hoekstra die de bal verkeerd raakte en zijn schot naast zag gaan. Na een uur spelen was het Bart Huibrechtse die, na een mooie actie, de bal afgaf aan Mika Huibechtse en met zijn schot de 2-3 op het scorebord schoot. FIOS bleef het proberen maar de mannen van trainer Marius Hotting streden voor iedere meter wat bij FIOS deze middag ontbrak. Na 95 minuten floot scheidsrechter Johan Strijd voor het einde van de wedstrijd en was OFB de verdiende winnaar.

Trainer Hans de Rover van FIOS was kort in zijn commentaar. ' Een vreselijk slecht FIOS wat hier dacht even snel binnen te komen tegen een tegenstander die drie keer zo scherp was en meer kan ik er niet van maken '. De breed lachende Trainer Marius Hotting van OFB was uiteraard tevreden. ' Eindelijk rolt het dubbeltje eens de goed kant op. We hikken al zo lang tegen een overwinning aan maar het was steeds net niet. De ploeg heeft vanmiddag voor iedere meter gestreden met dit als resultaat. Ik heb genoten van de wedstrijd van beide kanten. Het was een open wedstrijd op het scherpst van de snede maar nooit te hard. Complimenten voor mijn ploeg.'

Tony Hoekstra (links) in duel met Daniel Mullenberg.