Inloopavond Soroptimistenclub Goeree-Overflakkee op 21 november | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl

Inloopavond Soroptimistenclub Goeree-Overflakkee op 21 november

  •   44 keer gelezen   Actueel

Middelharnis - Op woensdagavond 21 november wordt in Brasserie Dok 16 op Hernesseroord een inloopavond georganiseerd door de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee. Doel van deze avond is om vrouwen, die interesse hebben in een lidmaatschap van een serviceclub als de Soroptimisten, te laten zien wat de club doet voor de samenleving en wat zij kan betekenen voor de leden. 

De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee bestaat in 2018 al twintig jaar. Een mooi lustrum dus dat ook groots is gevierd. Men praat daarom met Ina Los die al vanaf de oprichting bij de club is betrokken. Zij maakt deel uit van de ledencommissie en vertelt graag hoe deze commissie haar best doet om vrouwen van het eiland enthousiast te maken voor de club. 

De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee maakt deel uit van een wereldwijde organisatie die zich beijvert om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Omdat het Soroptimisme een internationaal karakter heeft en zelfs over een consultatieve status bij de Verenigde Naties beschikt, kunnen Soroptimisten helpen om een vuist te maken tegen onrecht dat vrouwen en meisjes treft. 

Ina vertelt dat men dit alleen kan bereiken door samenwerking binnen en met andere clubs, maar dat het wel zaak is om te zorgen voor continuïteit. De inzet van clubs voor het bereiken van een betere wereld voor vrouwen en meisjes blijft vooralsnog helaas nodig. Voor het inzamelen van geld voor de internationale projecten waar onze club aan bijdraagt, hebben ze hun leden hard nodig, maar ze moeten er ook voor zorgen dat hun ledenbestand op peil blijft.

In tegenstelling tot wat men misschien denkt, is de Soroptimistclub op Goeree-Overflakkee beslist geen elitaire club waar alleen hoogopgeleide vrouwen toegelaten worden. Alle vakvrouwen die met hun professionaliteit de club kunnen en willen versterken zijn daarom altijd van harte welkom. Natuurlijk realiseert Ina zich dat veel vrouwen tegenwoordig een druk bestaan hebben en moeten balanceren tussen werk en privéleven. 

Toch geeft volgens Ina het lidmaatschap je ook veel terug. Natuurlijk moet je gemotiveerd zijn en achter de doelstellingen van de club staan, maar juist het samenzijn met vakvrouwen die je anders nooit tegen zou zijn gekomen en die de meest uiteenlopende beroepen uitoefenen, geeft energie. Samen ergens de schouders onder zetten en in een commissie een activiteit voorbereiden als de jaarlijkse filmavond of nazomerfair geeft veel voldoening. Ook samen een bestuursfunctie in het clubbestuur vervullen, is voor leden van de club een fijne en verbindende ervaring.

Voor Ina is het belangrijk dat er zoveel verscheidenheid is binnen de club. Iedereen is anders, maar kan wel zichzelf zijn. Ze hebben respect voor elkaar en proberen met elkaar het verschil te maken als het gaat om hun bijdrage aan de samenleving. Ook geven leden elkaar steun en bieden een luisterend oor als het nodig is. ze zijn niet persé allemaal vriendinnen van elkaar, maar ervaren zichzelf wel als 'zusters'. Het is dan goed om te weten en te ervaren dat er onder moeilijke omstandigheden altijd zusters voor, achter en naast je staan.

Eigenlijk is de tijd die je aan de club besteed, het best te omschrijven als 'quality time'. Ina hoort ook wel eens dat leden na een lange werkdag verzuchten dat ze er soms tegenop zien om aan de clubbijeenkomst deel te nemen. Uiteindelijk zijn ze na een inspirerende clubavond altijd blij dat ze toch gekomen zijn. Ina zegt dat ze zelf, als een clubavond samenvalt met een yogales, ze liever de yogales laat vallen dan een clubavond te moeten missen. Wel is het fijn dat de bijeenkomsten nooit op een vaste weekdag worden gehouden, maar elke maand op een andere avond, zodat je niet aan een vaste avond bent gebonden.

De clubavonden beginnen altijd met het doorlopen van agendapunten. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd. Na het eten is er tijd voor een gastspreker, bespreken van een thema of houdt iemand haar werkverhaal. Daarnaast organiseert de club nog een tal van andere activiteiten. Zo kijkt Ina met plezier terug op bezoeken aan zusterclubs in Duitsland en Hongarije. 

In november valt de clubbijeenkomst op woensdagavond 21 november en staat geheel in het teken van kennismaking met de club en haar leden. Met als thema "Breng SorOptimisme in je leven" laten Ina Los en de andere leden van de club dan graag zien wat de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee heeft te bieden aan jonge enthousiaste vakvrouwen. De avond begint om 19:30 uur. Aanmelden graag via een email aan goeree-overflakkee@soroptimist.nl.

Meer informatie over de Soroptimisten is te vinden op www.soroptimist.nl. Actualiteiten zijn ook te volgen via de facebookpagina Soroptimistclub-Goeree-Overflakkee.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>