Afbeelding

Concert toren Goedereede Tweede Kerstdag 12.00 uur

Actueel 163 keer gelezen

Goedereede - Stadsbeiaardier Jan Bezuijen geeft dit jaar traditiegetrouw een concert met carillon en koperblazers vanaf de toren van Goedereede.

Het koperensemble bestaat uit drie trompetten en twee trombones, deze samenstelling is noodzakelijk om enig tegenwicht te bieden aan het bijzonder mooie, maar tevens luide, carillon. Deze bijzondere samenstelling van carillon en koperblazers klinkt prachtig over het pittoreske stadje Goedereede. De meeste muziek voor deze bijzondere samenstelling is bewerkt door Jan Bezuijen . Ook dit jaar staan er weer bekende werken op het programma, van Midden in de Winternacht tot Jingle Bells. Maar ook zullen er serieuzere werken ten gehore gebracht worden van A. Bruckner, J.B. Lully en J.S. Bach.

De aanvang van het jaarlijkse concert wordt volgens traditie handmatig ingeluid met de grote Maria-klok om 12:00 uur. Er is vrij toegang tot de toren tijdens het concert, kom zeker eens kijken naar het prachtige uitzicht vanaf de toren en geniet gelijktijdig van de kerstliederen. Goed om even de benen te strekken na het kerstdiner. Op de tweede zolder bespeelt Jan Bezuijen het klavier, terwijl de koperblazers zich op de derde zolder bevinden tussen alle klokken. Het is een ware belevenis om tussen de klokken te lopen en kennis te maken met het prachtige carillon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant