Afbeelding

Zonnepanelen op dak Stellegors

Actueel 91 keer gelezen

Stellendam - Deze maand zijn, onder het toeziend oog van de kinderen van de ecogroep, zonnepanelen geplaatst op het dak van openbare basisschool Stellegors in Stellendam.

De school is al lange tijd bezig met acties op gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Zo haalt de school oud papier en plastic op en verdiepen de kinderen zich in manieren om energie te besparen. Kinderen zetten overbodige verlichting uit, zorgen dat er geen water of papier verspild wordt en meten regelmatig de stand van de gas- en elektriciteitsmeter. Zonnepanelen stonden al lang op het verlanglijstje van de school, maar waren te duur in aanschaf.

In februari dit jaar deed de school mee met warme-truien-dag. Daarbij ging de thermostaat een paar graden lager, want 1 graad naar beneden levert al 7 procent energiebesparing op. Van de activiteiten op deze dag is een filmpje en PowerPoint gemaakt. De stichting Milieu Dichterbij heeft o.b.s. Stellegors op grond van deze activiteiten beoordeeld en daarmee een prijs toegekend: zonnepanelen t.w.v. 5000 euro, ter beschikking gesteld door de firma Zon&Zo. De school, reeds in het bezit van een groene vlag, is beretrots op het winnen van deze prijs.

Dhr. Manden van Zon&Zo (www.zon-en-zo.nl) heeft de kinderen op Stellegors uitgebreid uitgelegd hoe de zonnepanelen werken. Iedereen kan via een website zien hoe de zonnepanelen aan de Schoolstraat het doen. Ieder uur van de dag wordt de stand bijgehouden. Op het digibord in de klassen kan gerekend worden met de tabellen. Een mooie manier van werken waarbij duurzaamheid en educatie samenkomen. Wie nieuwsgierig geworden is nodigt de school uit om eens een kijkje te nemen op:
www.stellegors.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant