Ruim 1250 deelnemers reden de diverse routes van de GO-Classic (foto: Hans Villerius)
Ruim 1250 deelnemers reden de diverse routes van de GO-Classic (foto: Hans Villerius)

Ruim 1250 deelnemers rijden prachtige GO Classic

Actueel 553 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag stond de 7e editie van de GO-Classic op het programma. De organisatie had er alles aan gedaan om er een fantastische dag van te maken. En als dan ook de weergoden nog eens meewerken dan is het geheel compleet.

Door Piet Bakelaar

Ruim 1250 deelnemers verdeeld over vier afstanden vertrokken zaterdagmorgen voor hun favoriete afstand. Hoewel de eerste vroege vogels nog genoegen moesten nemen met een krappe 11 graden steeg het kwik rond tien uur al naar de 20 graden. Geweldig fietsweer het kon gewoon niet beter. Nieuw deze editie was dat de afstand van 150 kilometer deze keer niet richting Zeeland ging maar bij Stellendam richting de Voorne Putten ging. Een welkome afwisseling die door de renners zeer werd gewaardeerd. Sommige renners hadden zelfs spijt dat niet gekozen hadden voor de 150 kilometer maar gelukkig krijgen ze volgend jaar een herkansing. Ook had de organisatie gekozen om dit jaar gehoor te geven aan de wensen van de mountainbikers. Een uitdagende route van 80 kilometer waarbij er 4 x off the road werd gegaan. Kort na de start in Middelharnis gingen de mountainbikers voor de eerste singeltrack in de bossen rond Hernesseroord. Vervolgens bij Oude-Tonge, Dirksland & langs het Havenkanaal werden de overige uitdagingen aangaan! Hulde voor de organisatie aldus vele mountainbikers. De organisatie van de GO-Classic, de stichting GO-Classic, is vanaf de eerste editie van de GO-Classic lid van de NTFU. De NTFU hanteert voor de toertochten van haar leden een kwaliteitssysteem, waardoor elke erkende tocht aan bepaalde basiseisen moet voldoen.

Bij de GO-Classic ligt de lat hoger dan het basisniveau: de GO-Classic voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daarom gekwalificeerd als Extra Goed Geregeld. Als deelnemer aan de GO-Classic ben je er daarom van verzekerd dat je een toertocht rijdt die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van organisatie, route-aanduiding en veiligheid. De GO-Classic is bedacht door een aantal leden van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee, die in hun vrije tijd ook graag op de racefiets rijden. Als leden van Rotary maken zij echter ook deel uit van een wereldwijde organisatie van serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en vanuit die gedachte geld inzamelt voor goede doelen. Uit de combinatie van deze twee, fietsen en een goed doel ondersteunen, is de GO-Classic ontstaan. In 2019 gaat de opbrengst van de GO-Classic naar de Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee, kortweg de Voedselbank Goeree-Overflakkee. De Voedselbank helpt de armste bewoners van Goeree-Overflakkee door wekelijks gratis voedselpakketten te verstrekken. Op die manier zorgt de Voedselbank ervoor dat niet alleen armoede wordt bestreden, maar ook dat de voedseloverschotten verminderen en het milieu minder wordt ontzien. De Voedselbank heeft vooral extra koel- en vriescapaciteit nodig, zodat het ingezamelde voedsel beter en langer kan worden bewaard. De bijdrage die de deelnemers en sponsors van de GO-Classic bij elkaar brengen, zal vooral in deze voorziening worden geïnvesteerd. Kijk voor meer informatie over de Voedselbank Goeree-Overflakkee op www.voedselbankgo.nl. Jan Verhage van de organiserende stichting was zeer tevreden met het verloop van de GO-Classic. ´Het kon bijna niet beter. Zon, windkracht 2 bft vernieuwde routes. We hebben de repatriëring posten nog meer, en uitgebreider voorzien van de drankjes en versnaperingen, zodat een ieder snel en goed geholpen kon worden'. De datum van de GO-Classic 2020 is al bekend en wordt verreden op zaterdag 12 september 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant