Gijsbert van Estrik wordt hier op de huid gezeten door een speler van Zwartewaal. WFB bleef eenvoudig op de been (Foto Wil van Balen).

WFB boekt eenvoudige overwinning op Zwartewaal

Algemeen 269 keer gelezen

Ouddorp – Afgelopen zaterdag speelde WFB het uitduel tegen Zwartewaal.

De eerste kans van WFB ontstond uit een vrije trap van Matthijs Blonk, die goed werd gepakt door de keeper van Zwartewaal. Rowan Breen schoot de bal na een kaats uit een vrije trap via een verdediger over het doel. Uit de corner gaf Simon Bremer de bal bij de 2e paal weer aan Rowan Breen en zijn schot bracht WFB op een 0 – 1 voorsprong. Na een corner kwam Geert Tanis een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. De keeper redde tot tweemaal toe prima op een inzet van Geert Tanis en behoedde Zwartewaal voor een grotere achterstand. WFB kwam voor de rust toch op een 0 – 2 voorsprong toen Sjors de Bakker een prima pass van Lars van Lenten in de touwen schoot.
Kort na het beginsignaal van de 2e helft was er een misser in de verdediging van WFB en was het aan Eduard van Dam te danken dat Zwartewaal de aansluitingstreffer niet maakte. Na een snelle counter van Zwartewaal kwam Eduard van Dam goed uit zijn doel en wist de bal te onderscheppen. Sjors de Bakker passte de bal prima op Geert Tanis en hij omspeelde de uit zijn doel gekomen keeper van Zwartewaal. De keeper beging een overtreding op hem en kreeg WFB een vrije schop. Geert Tanis nam deze bal schuin voor het doel zelf en hij schoot de bal prachtig in de kruising en bracht de stand hiermee op 0- 3.