Greetje en Jaap wonen nu gescheiden, maar Jaap komt zo vaak mogelijk bij zijn vrouw op bezoek op haar woongroep binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.  Foto: Sam Fish
Greetje en Jaap wonen nu gescheiden, maar Jaap komt zo vaak mogelijk bij zijn vrouw op bezoek op haar woongroep binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Greetje en Jaap Vervloet al 65 jaar getrouwd

Algemeen 1.322 keer gelezen

Vijfenzestig maal hoera voor Greetje (90) en Jaap (88) Vervloet uit Oude-Tonge. Zij vierden op 16 augustus hun platina trouwdag.

Door Sam Fish

Dat is inmiddels een tijdje geleden, maar ze wilden dolgraag de burgemeester op bezoek krijgen voor hun speciale dag. “Dat mag je best wensen op deze leeftijd,” verklaart Jaap. En de burgemeester had door vakantie pas in september tijd voor het echtpaar. En dus vierden ze het gewoon nog een keer.
Jaap komt uit Zuidzijde en Greetje uit Achthuizen. Ze leerden elkaar kennen in de stoomtram onderweg terug naar hun kant van het eiland. Greetje was namelijk met haar moeder een jas wezen kopen in Middelharnis. En Jaap kwam op dat moment net uit de oude ambachtsschool. Hij kwam tegenover Greetje en haar moeder te zitten en de vonk sloeg volgens hem meteen over. “Het waren haar prachtige pijpenkrullen. Ik was meteen verliefd,” vertelt hij.

Bij de toneelvereniging in Achthuizen kwam de liefde tussen de twee echt tot bloei. Jaap maakte daar de coulissen en Greetje stond regelmatig als actrice op het toneel. “Ik kwam regelmatig thuis in de problemen omdat ik laat thuis was. Dan had ik eerst Greetje naar huis gebracht,” laat Jaap weten. “Dat had ik er best voor over.”

Familie
Na de bruiloft mocht het echtpaar drie kinderen verwelkomen. Die zorgden op hun beurt voor drie kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er niet. “Wie weet komen die ooit nog, maar op dit moment zie ik dat nog niet gebeuren.”

Uit de krant

Uit de krant