23 juli kwamen de twee beachvolleybalzusjes Emi en Mexime van Driel een clinic geven aan de A-, B-, C-jeugd van VC Intermezzo.
23 juli kwamen de twee beachvolleybalzusjes Emi en Mexime van Driel een clinic geven aan de A-, B-, C-jeugd van VC Intermezzo.

TeamNL Beach Tour op bezoek bij VC Intermezzo

Algemeen 76 keer gelezen

Afgelopen donderdag 23 juli kwamen de twee beachvolleybalzusjes Emi en Mexime van Driel een clinic geven aan de A-, B-, C-jeugd van VC Intermezzo.

Omdat de competitie van de Nederlands Beachvolleybalteams ook stil lag door het Coronavirus was er gelegenheid om clinics te geven door heel Nederland. Deze werden verzorgd door het beachvolleybalteam van TeamNL.

De jeugd begon afgelopen donderdag met een goede warming-up, met onder andere een estafette. Er werd vervolgens gewerkt aan de bovenhandse techniek, die op een beachvolleybalveld anders is dan in de zaal. De verschillen tussen het indoor en outdoor volleybal kwam daardoor naar voren.

Bij beachvolleybal moet er altijd met hard contact over het net worden gespeeld, daarom werd de jeugd geleerd hoe je met je knokkels kan spelen.

De clinic werd afgesloten met de service en de jeugd kon zo de verschillende servicetechnieken die bij het beachvolleybal wordt gebruikt oefenen.

Het was een erg leuke ervaring en de jeugd heeft er veel van geleerd! Begin september gaan de indoor trainingen bij VC Intermezzo weer van start in de Staver. Wil je een keer mee trainen? www.vcintermezzo.nl

Uit de krant

Uit de krant