Bonno Brandwijk pakt de bal voordat Jasper van der Welle binnen kan koppen.

NTVV behoudt ongeslagen status maar morst punten

Algemeen 290 keer gelezen

Nieuwe- Tonge - NTVV is er afgelopen zaterdag op De Kopernis niet in geslaagd een overwinning te behalen. Tegen het op bezoek zijnde FIOS werd het, ondanks dat FIOS een half uur met tien man speelde 1-1.

Door Piet Bakelaar

Het eerste gevaar kwam van NTVV maar het schot van Christian Lugtenburg werd gepakt door Bonno Brandwijk. Aan de ander kant werd een schot van Mika Huibrechtse gepakt door Davy Schellevis. Een voorzet van Jordan Braafhart werd niet goed weggewerkt en als Mika Huibrechtse uithaalt weet Davy Schellevis de bal maar ternauwernood met de vingertoppen tot corner te verwerken.

Bij een corner van Marijn Huibrechtse kopte Jermaine Dortelina de bal door waar Jordan Braafhart vervolgens de bal in de handen van de keeper kopte. Een schot van Glenn Kievit ging naast en ook de kopbal van Jesper van der Welle trof geen doel namens NTVV. Robin Noteboom gaf de bal goed mee aan Christian Lugtenburg maar zijn dieptepass op Hans Knops was te hard. Een crosspass van Jermaine Dortelina werd door Sander van Poppelen in het zijnet geschoten. Aan de ander kant pakte Bonno Brandwijk de vrije trap van Nick van Alphen. Na 35 minuten kwam NTVV op voorsprong. Glenn Kievit plaatste de bal in het strafschopgebied waar Erik Roijers de bal in een keer achter keeper Bonno Brandwijk schoot. 1-0.

Bij een voorzet van Gino van der Zant gleed Gert Aantjes weg en ging de kans verloren. Na rust kwam FIOS beter uit de kleedkamer. Een vrije trap van Mika Huibrechtse werd gepakt door Davy Schellevis en bij een afgeslagen corner van Marijn Huibrechtse schoot Fabianson Wiel de bal op de lat. Na 55 minuten kwam FIOS op gelijke hoogte. Sander van Poppelen gaf de bal goed diep op Fabionson Wiel die de bal langs Davy Schellevis schoot en de stand op 1-1 bracht. Na een uur spelen werd een overtreding op een speler van FIOS niet bestraft en bleef hij geblesseerd op de middellijn liggen.

Het spel ging verder en terwijl de bal over de achterlijn ging raakte Jurik van Bergen in zijn ijver de bal buiten te plaatsen ook Gert Aantjes op de enkel en mocht hij met direct rood vertrekken. Met 11 tegen 10 mocht NTVV proberen de winst naar zich toe te trekken maar dat gebeurde niet. Sterker nog, NTVV moest oppassen dat ze niet overlopen werden door de snelle spitsen van FIOS Jordan Braafhart en Fabionson Wiel. Want met iets meer overzicht had FIOS de punten mee naar huis kunnen nemen. NTVV probeerde het nog wel maar verder dan een kopbal van Erik Rooyers, naast, en een schot van Jasper van der Welle, geblokt, kwam het niet. Jermaine Dortelina zijn schot miste de richting. En bij een mooie combinatie tussen Yoran van Bezooijen en Jordan Braafhart was het keeper Davy Schellevis die net op tijd de bal onschadelijk wist te maken. Na 93 minuten blies de scheidsrechter van dienst voor het einde en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Trainer Wim Eilander van NTVV was niet tevreden. ' We begonnen niet goed aan de 2e helft en kwamen niet meer aan ons spel toe van de eerste helft. Ook na de rode kaart weten we niet goed om te gaan met de man meer situatie en moeten we nog uitkijken dat we niet het deksel op onze neus krijgen door de counters van FIOS ' .

Trainer Hans de Rover van FIOS gaf zijn ploeg een groot compliment. ' NTVV was meer in balbezit maar wij creëerden de beste kansen. We spelen door een gemakkelijk gegeven rode kaart een half uur met tien man en ook dan creëren wij de nog beste kansen ' .

Fabionson Wiel (l) in duel met Jeroen Roijers.