Politie, boa's en gemeente in overleg met dorpsraad- en buurtpreventieleden over probleemzones van het eiland.  Foto: Sam Fish
Politie, boa's en gemeente in overleg met dorpsraad- en buurtpreventieleden over probleemzones van het eiland. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Betere band politie en burger met Vernieuwd Werken

Actueel 251 keer gelezen

Jaren geleden gooide de landelijke politie de manier van werken over een andere boeg. Alle agenten in de regio Haringvliet werden op één hoop gegooid en dagelijks verspreid over het gebied. "We merkten dat de agenten geen band hadden met de omgeving, maar de omgeving ook niet met de agenten," vertelt Annet de Jonge, politiechef basisteam Haringvliet. Daar komt met het Vernieuwd Werken verandering in. Agenten in een vast gebied zorgt voor een betere band tussen de politie en de burgers.

Door Sam Fish

Dorpsraden, gemeenteraadsleden, buurtpreventieteams en wijkagenten kwamen op woensdagavond 27 juni bij elkaar in het Prieel van de Staver om te kijken wat de struikelblokken van Flakkee zijn. En natuurlijk om nader kennis te maken. Er werd vooral gewezen op gevaarlijke verkeerssituaties. "Het feit dat mensen niet zijn begonnen over inbraken of drugsoverlast voelt best goed," zegt Arjan Aarnoudse, wijkagent van Sommelsdijk. "Volgens mij hebben we het op het eiland best goed voor elkaar."

Het is de eerste keer dat een bijeenkomst als deze werd georganiseerd, maar De Jonge hoopt dat er nog vele volgen; "Het is voor ons belangrijk om direct van de bewoners te horen wat de probleempunten zijn. Zij zien dat beter dan wij en we horen graag de mening van het eiland."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant