De Flakkeese dagen waren opnieuw prima geregeld
De Flakkeese dagen waren opnieuw prima geregeld

Column Frank/Janine: Nog 363 Flakkeese Dagen

Algemeen 894 keer gelezen

Dit weekend waren de Flakkeese dagen, alweer voor de 33e keer. Aanmatigende titel voor een popfestival? Mij is niet bekend of de rechten zijn vastgelegd. Betwist worden ze zeker niet. 

Twee generaties geleden werd in jongerensoos Jailhouse bedacht alle lokale bandjes tegelijk/achter elkaar te laten spelen. Zo werd een traditie geboren. Wat mag een overkanter zeggen over Flakkee? 

Op hoog niveau muziek is het succes niet gestoeld; veel van hetzelfde, als het maar hard is en klinkt als….. Bestaansrecht verdient het door een groot ‘wij’ gevoel. 

Een vaste kern vrijwilligers offert jaarlijks een week vakantiedagen op om ‘hun’ festival mogelijk te maken. Leunend op alcoholverkoop en gratis artiesten komt zo een productie tot stand waar je mee thuis kan komen. Precies dat; ‘terug naar de middelbare school’- gevoel overheerst. Alleen stapels boekentassen in hoeken en randen ontbreekt. 

Terecht dat de organisatie het corona-probeersel van een openlucht-festival in mei losliet en terug ging naar een tent in april. Dit is de echte start van het seizoen; alle whizz-kids die het eiland verlieten komen terug, elkaar stoere verhalen opdissend over hun avonturen in de echte wereld. 

De winter is voorbij, moeder mag ‘s weekends de was weer doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant