De creatievelingen van TOF Magazine lanceerden de elfde editie met Bakkers Van Harberden en het team van Solaes bij Solaes in Ouddorp.  Foto: Sam Fish
De creatievelingen van TOF Magazine lanceerden de elfde editie met Bakkers Van Harberden en het team van Solaes bij Solaes in Ouddorp. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Elfde editie van TOF Magazine is gelanceerd bij Solaes in Ouddorp!

Algemeen 374 keer gelezen

Door corona moesten we een flinke tijd wachten totdat de jubileumeditie van TOF Magazine werd gelanceerd. Maar nu is het alweer tijd voor de elfde editie!

Door Sam Fish

Op zaterdag 3 juni was het tijd voor de lancering van TOF 10. Nog geen jaar later, op woensdag 24 april was het alweer tijd voor de lancering van TOF 11. Dat gebeurde in de nieuwe Brew Pub van Solaes in Ouddorp. En dat is niet zomaar een locatie. Op 15 december 2017 kwam TOF Magazine 5 uit. Die lancering was in het proeflokaal van Solaes in Sommelsdijk. Het was daar dat hun aandacht werd gevestigd op de oude fabriek in Ouddorp. En dat is precies waar de nieuwe Brew Pub nu te vinden is.

10 jaar TOF
“De elfde editie, we kunnen weer wat moois laten zien. We zijn er enorm trots op dat we dit elke keer weer weten te bereiken”, vertelt Alex van Kampen tijdens de presentatie van het nieuwe magazine. Daarna neemt Gert van Nieuwaal de microfoon van hem over. “Het is op de maand af tien jaar geleden dat dit initiatief is ontstaan”, vertelt hij. “Dat begon met een groepje collega’s en het idee om een blad te maken over het eiland. De inspiratie daarvoor kwam van Gers, eenzelfde idee, maar dan over Rotterdam.”

Gert laat weten dat we allemaal trots zijn op het eiland en dat we daar alle reden toe hebben. “Maar we zijn ook een nuchter volk. En toch merk ik dat we vergeleken met tien jaar geleden steeds opener worden over onze trots. En met TOF hebben we aardig wat bereikt in die tien jaar. Meer dan 250 artikelen, 20.000 volgers op de socials, meer dan 50 TOFfe vrijwilligers, veel mooie ontmoetingen, we hebben paardjes gerestaureerd en 100.000 magazines uitgedeeld. Dat brengt mensen bij elkaar en dat is heel tof om te zien.”

Wel gaan er wat kleine dingen veranderen na die 10 jaar. “We begonnen met twee edities per jaar. Met corona liepen we wat vertraging op, maar we zijn gelukkig weer sterk teruggekomen. Maar we hebben wel besloten om voortaan één editie per jaar uit te geven. De kwaliteit is voor ons belangrijker dan de kwantiteit. Daarnaast gaat ook het kiekje van de dag op de schop, maar daar zien jullie later wel meer over op de socials.”

Lancering 
De lancering was er weer één om door een ringetje te halen. Gaston van de TOFcode Loterij die diverse adressen afgingom te zoeken naar hét winnende lot. Een rondje over het eiland later kwam hij aan bij de Brew Pub waar uiteraard de eigenaar van het winnende lot te vinden was. En de prijs van die loterij? De elfde editie van TOF Magazine!

Wil je ook zo’n magazine hebben? Het is op te halen bij de bibliotheken op het eiland, bij het VVV kantoor in Ouddorp, bij Anniek van Zadelhoff Fotografie in Stad aan ‘t Haringvliet en bij 19Toen en het atelier van Jaap Reedijk in Sommelsdijk. Helemaal gratis, maar wel in beperkte oplage, dus wacht niet te lang!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant