De opening van de schoolbibliotheek van de Ark is een feit.
De opening van de schoolbibliotheek van de Ark is een feit.

Burgemeester opent schoolbibliotheek van De Ark

Algemeen 264 keer gelezen

Middelharnis- Als de burgemeester op bezoek komt, heeft zij haar ambtsketting om. ’Nee!’, was de stellige overtuiging van een aantal leerlingen van ‘de Ark. ‘Het is een medaille!’
In het kader van het project ‘Bibliotheek op school’ werd vorige week de splinternieuwe schoolbibliotheek van z.m.l. de Ark geopend. Een openging met een feestelijk tintje, want niemand minder dan burgemeester Ada Grootenboer kwam, met haar ‘medaille’ om, de openingshandeling verrichten. In het bibliotheeklokaal waren alle leerlingen verzameld in afwachting van haar komst. Geïntroduceerd door juf Marike, vertelde de burgemeester, dat zij het een hele eer vond hiervoor uitgenodigd te zijn.
Zij had het boek ‘Pip en ei’ meegenomen. Op professionele manier, de leerlingen erbij betrekkend, las zij het hele boek voor. De kinderen luisterden ademloos toe.
Daarna kwam het grote moment: de officiële opening.
Milan en Milan, de jongste en de oudste leerlingen van de school, overhandigden haar een ‘boek’, dat zij, na het verwijderen van een groot aantal strikken, moest openen. Een symbolische handeling, waarmee de schoolbibliotheek van de Ark officieel geopend werd.

Bibliotheek op school
Bibliotheek op school is een leesbevorderingsprogramma waarin bibliotheken en scholen samenwerken. Het doel is om de taalontwikkeling en het leesplezier op school en thuis te bevorderen. Daarom is er op school een gevarieerde collectie boeken aanwezig. Op de Ark is een leescoördinator aangesteld. Die wordt geassisteerd door biebmaatjes, leerlingen uit de oudste groep. Een goede samenwerking!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant