Doelpunt!!!
Doelpunt!!!

De Jonge Spartaan wint streekderby van VV Den Bommel (3-1)

Algemeen 780 keer gelezen

Zaterdag 14 mei 2022 stond de tweede streekderby van het seizoen 2021-2022 op de agenda voor de teams van De Jonge Spartaan en VV Den Bommel. Eerder dit seizoen won Den Bommel in de extratijd nipt met 2-1. Voor beide teams stond er naast de eer flink wat op het spel deze middag. De Jonge Spartaan is nog in de race voor de derde periode, al is het zicht daarop wat vertroebeld door het gelijkspel tegen Groote Lindt en de 2-1 nederlaag bij LMO op dinsdagavond 10 mei. Den Bommel sprokkelt de punten bij elkaar en stond voorafgaand aan de streekderby op de veilige 11e plaats met slechts één punt voorsprong op naaste belager ’s Gravendeel.

Op een zonovergoten Spartacus floot arbiter Manuel Lopes rond 14.30 uur voor het eerst deze middag. Den Bommel kwam aardig uit de startblokken. Een schot van Jesper van den Hoek verdween over de lat in de 5e minuut. Kort hierna gaf Ruben Dos Santos de bal scherp voor en kon Coen Kornet de bal bij de 2e paal binnen schieten. Zo kwam Den Bommel al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een kwartier zette Donny Klem Pim Grootenboer rechts aan het werk. Michael Sloof kon de bal bij de 2e paal net niet in het doel glijden. Chris Hoogzand kopte over uit een prima voorzet van Koen Vervloed.

Keeper Sander van Reijn moest ver uit zijn doel om een inzet van de actieve Chris Hoogzand te keren. Den Bommel zakte in en loerde op de gevaarlijke counter. Uit zo’n aanval schoot Johnno Bakker de bal over de lat boven keeper Johan Kroon. Juul Peeman onderschepte tegen de middellijn een aanval van de gasten en hij opende prima op Chris Hoogzand. Deze bedacht zich geen moment en schoot in de 24e minuut snoeihard de gelijkmaker in het Bommelse doel. Johnno Bakker liet een gevaarlijke vrije trap het strafschopgebied indraaien. Keeper Johan Kroon bracht bij de 2e paal redding. Hierna volgde een spervuur van aanvallen van de thuisclub en Den Bommel moest ver terug. In deze fase vergat de thuisclub afstand te nemen van Den Bommel. Pal voor rust schoot Ruben dos Santos nog naast.

De Jonge Spartaan bleef ook in de 2e helft aanvallen en Sander van Reijn moest opnieuw handelend optreden na een loopactie van Chris Hoogzand. Nadat diverse spelers in de defensie van Den Bommel mistastten was het aanvoerder Gerben Prins die in de 59e minuut de 2-1 op het scorebord bracht. De gastheren kregen hierna opnieuw diverse kansen en mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar moesten op blijven letten voor de gevaarlijke voorwaartsen van Den Bommel.

Met nog een ruim kwartier op de klok gaf Wiljan Driece de bal bekeken mee aan de weer opstomende Chris Hoogzand. Deze kapte Corné op ’t Hof uit en schoot de bal fraai langs Sander van Reijn. Zo bekroonde deze speler zijn prima optreden van deze middag met zijn tweede treffer. In de slotfase kregen beide teams nog kansen en mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Onder luid applaus van het talrijke publiek verlieten de Spartanen het veld.

Zo boekte de formatie van Wim Nieuwland een verdiende zege op Den Bommel en nam het sportieve revanche op de eerdere nederlaag van dit seizoen. Met de zege blijft de Jonge Spartaan 4e en achterhaalt het LMO. Zaterdag 21 mei volgt de voor de 3e periode belangrijke uitwedstrijd bij OSV in Oud-Beijerland. Bij eventuele winst blijft De Jonge Spartaan in de race voor genoemde periode.

Scoreverloop:
7e Coen Kornet 0-1
24e Chris Hoogzand 1-1
59e Gerben Prins 2-1
74e Chris Hoogzand 3-1

Toeschouwers: 233

De voortreffelijk leidende scheidsrechter Lopes gaf geel aan de Spartanen Juul Peeman, Michael Sloof, Rick Schellevis en Dion Smit. Aan de zijde van Den Bommel kreeg Thomas Engels geel.