De burgemeester heeft de klas uitgenodigd om te komen eten in het gemeentehuis.  Foto: Sam Fish
De burgemeester heeft de klas uitgenodigd om te komen eten in het gemeentehuis. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Gezellig ontbijten op het gemeentehuis

Algemeen 185 keer gelezen

Het nationaal schoolontbijt is voor veel kinderen elk jaar weer een hoogtepunt. Want wat is er leuker dan ontbijten in de klas? Ontbijten met de burgemeester natuurlijk!

Door Sam Fish

In totaal doen er in heel Nederland 2750 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Deze is in het leven geroepen om kinderen ervan bewust te maken dat ontbijten belangrijk is. En dan het liefst nog gezond ook. De gemeente Goeree-Overflakkee is één van de 250 gemeenten in Nederland die mee doet aan het burgemeestersontbijt. Deze ochtend mag een klas ontbijten op het gemeentehuis met niemand minder dan de burgemeester.

Het is de eer aan groep 5 en 6 van obs Buten de Poorte uit Goedereede. De klas van 21 kinderen had zelf het ontbijt meegenomen, volledig gesponsord door Bakkerij Akershoek. Harde broodjes, zachte broodjes, boterhammen, crackers, eierkoeken, krentenbollen en zelfs heerlijke bolussen! Af en toe lekker zoet ontbijten moet tenslotte gewoon kunnen. Tijdens het ontbijt wordt er heel wat afgekletst en beantwoordt de burgemeester meerdere vragen. Zo vaak maak je tenslotte niet mee dat je mag ontbijten met de burgemeester.

Cadeau
Na afloop krijgen de kinderen traditiegetrouw een cadeau van de gemeente. Dit jaar is dat in samenwerking met de bibliotheek. Ze krijgen allemaal het boek 'Superjuffie' met bijbehorende verfilming. En daarnaast komt de bibliotheek ook nog langs in de klas om alles over het boek en de film te vertellen. "Ik hoop dat jullie gaan genieten van het cadeau. Bedankt voor het lekkere en gezellige ontbijt!" aldus de burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant