De jeugd heeft de toekomst door sponsor Compassion | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Remko Bal, Arco Melaard en Diederik van Putten gaan naar Tanzania om een Muskathlon (marathon) te lopen voor kindsponsor Compassion.
Remko Bal, Arco Melaard en Diederik van Putten gaan naar Tanzania om een Muskathlon (marathon) te lopen voor kindsponsor Compassion. (Foto: )

De jeugd heeft de toekomst door sponsor Compassion

  •   64 keer gelezen   Actueel

In de herfst van dit jaar hopen Remko Bal, Arco Melaard en Diederik van Putten naar Tanzania te gaan om een Muskathlon (marathon) te lopen voor kindsponsor organisatie Compassion. Een organisatie die kinderen in extreme armoede hulp biedt.

Tanzania behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Waarbij ongeveer 20 procent van de bevolking moet zien rond te komen van minder dan één Euro per dag.  Extreme armoede is iets wat we ons misschien moeilijk voor kunnen stellen, maar dit werkt in alles door. Je kijk op het leven, de relaties met de mensen om je heen, je toekomstperspectief. Kinderen in Tanzania komen op vroege leeftijd al in de ongewenste positie om bij te dragen aan inkomsten van het gezin, als er al sprake is van een gezin. Kinderen kunnen hierdoor niet of nauwelijks naar school. Hierdoor missen zij de kans om te groeien in kennis en vaardigheden. 

Compassion helpt hen door projecten te starten met lokale kerken om ze te voorzien van medische hulp, gezond eten en onderwijs. Hiermee wordt de intellectuele en emotionele ontwikkeling gestimuleerd en bovendien worden de kinderen voor het eerst of opnieuw in aanraking gebracht met christelijk geloof. Ze leren wat hoop is. 
De jeugd heeft de toekomst. Door kinderen op deze manier te helpen zijn zij in staat later een beter betaalde baan te krijgen en wordt de cyclus van armoede doorbroken.  Zoals wij in Nederland onze kinderen volop kansen kunnen bieden, willen
deze mannen ook bijdragen aan de kansen voor kinderen in Tanzania.

Hoe? Door minimaal € 10.000,- per deelnemer aan sponsorgeld in te zamelen. De sponsorgelden gaan naar het Compassion-project in Tanzania waar de kinderen aan deelnemen. Hoe meer sponsorgeld beschikbaar, hoe meer kinderen kunnen deelnemen.  U kunt deze mannen ontmoeten in de Compassion-kraam op Koningsdag in Dirksland om een heerlijk gevulde bakkerstas, gevarieerd van €10,-, €15,- of €20,- te kopen en deze missie te steunen.
Bestellen kan ook! Geef uw bestelling voor 20 april door via mail remkobal23@gmail.com of facebookpagina van Remko of Arco. Uw tas staat dan tijdens Koningsdag voor u klaar in de bakkerskraam of kan op vrijdagavond 26 april voor €1,- bezorgd worden in Dirksland en de daaraan grenzende dorpen.

Mocht u meer info willen over Compassion en de Muskathlon, dan kunt u kijken op www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2450/arco-melaard.html of één van de andere deelnemers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>