Afbeelding

Zonnepark Ouddorp aan Zee

Actueel 162 keer gelezen

Ouddorp - Afgelopen maanden is er in Ouddorp gebouwd aan een van de grootste grondgebonden zonneparken van Nederland. Aansluitend aan recreatiepark De Klepperstee is in opdracht van Coöperatie Deltawind een veldopstelling gerealiseerd waar ruim 2900 pv-panelen liggen. Het resultaat is indrukwekkend.

Op vrijdag 11 mei aanstaande is er Open Dag. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.
Het zonnepark is het grootste zonnepark in eigendom van de lokale bevolking. Het park is gebouwd in opdracht en onder toezicht van de Coöperatie Deltawind, waarvan alle leden afkomstig zijn van het eiland. De heer den Hollander, eigenaar van De Klepperstee, is de initiatiefnemer van het zonnepark, dat op zijn grond is gerealiseerd. Het terrein is 1,3 hectare. De energie wordt geleverd aan het recreatiepark De Klepperstee. VDH-Solar uit Hazerswoude heeft het park gebouwd.

Het totale vermogen van de panelen is 840kWp waarmee gemiddeld per jaar 787.000 kWh elektriciteit geleverd, vergelijkbaar met het verbruik van 225 huishoudens. en het zal de komende 25 jaren worden beheerd door Deltawind. De open dag is op 11 Mei, van 9:30 tot 16:30 uur. Het park is toegankelijk via De Klepperstee, Vrijheidsweg 1 te Ouddorp. Je kunt je melden bij de receptie van het recreatiepark waar je een route krijgt. Op het park zijn leden van Deltawind aanwezig om je rond te leiden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant