Afbeelding

Opknapbeurt Wilhelminabrug

Verkeer 111 keer gelezen

Middelharnis - Vanaf 14 augustus 2012 krijgt de Wilhelminabrug in Middelharnis een opknapbeurt. Uitgangspunt hierbij is dat de brug de komende jaren veilig gebruikt kan blijven wor-den door langzaam verkeer (fietsers en voetgangers). De werkzaamheden duren on-geveer 10 werkdagen.

Uit inspectie vorig jaar bleek dat de Wilhelminabrug in zeer slechte staat was. Besloten is om reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zodat de brug de komende jaren vei-lig gebruikt kan blijven worden door (brom)fietsers en voetgangers. Diverse versleten onder-delen worden vervangen, roestplekken worden behandeld en de brug wordt waar nodig voorzien van een nieuwe coating.

De schade aan de Wilhelminabrug is dusdanig groot, dat het niet meer mogelijk is om de brug door middel van reparaties weer geschikt te maken voor gemotoriseerd verkeer. De huidige afsluiting van de Wilhelminabrug voor gemotoriseerd verkeer blijft dus ook na de opknapbeurt van kracht. Tijdens de werkzaamheden is de brug soms tijdelijk afgesloten voor voetgangers en fietsers. Men kan dan gebruik maken van de Sommelsdijkse Havendijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant