Afbeelding

Judoka’s Middelharnis: mooie resultaten

Sport 142 keer gelezen

Afgelopen weekeinde waren de judoka’s van Judo Club Middelharnis niet alleen actief in Bodegraven maar ook in Rotterdam en Den-Haag. Het grootste succes kwam natuurlijk op naam van de 18- jarige Floor Stoop uit Den-Bommel die in het Sportcentrum Rotterdam Nederlands kampioen werd in de klasse tot 57 kg.

Het is de tweede keer dat zij deze titel op haar naam wist te schrijven, het enige verschil is dat de vorige titel werd behaald in de klasse tot 52 kg. Toch zal het niet lang duren voordat ze weer een klasse hoger moet gaan strijden, het valt namelijk niet mee om het gewicht van 57 kg. vast te houden. De jeugd van J.C.Middelharnis (De wedstrijdjudoka’s worden getraind door Floor Stoop) behaalde op het grote judo toernooi in Bodegraven ook leuke resultaten, zo werd de 8-jarige Nadia Swinkels uit Bruinisse knap 2e in de klasse tot 34 kg. Ook de 10-jarige Robert van Antwerpen deed het bijzonder goed ook hij werd 2e bij de jongens in de klasse tot 40 kg. De kleine, maar o zo felle, Martijn van Groningen(8 jaar) eindigde in de klasse tot 36 kg. als tweede.

Een mooie prestatie gezien het sterke deelnemersveld van in totaal 600 deelnemers. De 23- jarige Peter Stroober had het zwaar in de klasse tot 73 kg maar na heel veel strijd was er voor hem een derde plaats. Tenslotte streden een aantal judoka’s in Den-Haag op het Embleem toernooi van Judo Bond Nederland, daar behaalde Nadia Swinkels haar bruine embleem, Robert van Antwerpen zijn groene embleem , Kevin Monster zijn oranje embleem , Michael de Vos zijn oranje embleem en tenslotte Amber Ustün haar oranje embleem. Op Zaterdag 2 Maart a.s. zijn de Flakkeese Judo Kampioenschappen deze vinden plaats in het Sport Centrum van de Staver te Sommelsdijk, aanvang 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant