Afbeelding

Floortje Stoop Nederlands kampioen

Sport 203 keer gelezen

Den Bommel - Floortje Stoop (19) uit Den Bommel werd zaterdag 9 februari voor de derde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen junioren in Nijmegen. Ze deed mee in de klasse tot 57 kg. Floortje was in dit gewicht de favoriet en dat maakte ze waar door alle vier de partijen overtuigend te winnen. Haar volgende doel is Europees kampioen te worden.

Floortje begon als 6-jarig meisje te trainen bij judoclub Middelharnis onder Lou Almekinders. Daarna maakte ze de overstap naar De Korte in Hoogvliet. Elke woensdag en zondag volgt ze de trainingen van de kernploeg in Nieuwegein. Sinds kort gestopt met de CIOS-opleiding in Goes. “Het was niet langer te combineren”, heeft ze nu alle tijd om zich te concentreren op haar sportcarrière onder leiding van coach Mark van Dam. Verder maakt ze gebruik van de mogelijkheid om in een van de woningen van Budokan in Hoogvliet te wonen. In de weekenden is ze graag bij haar ouders op de woonboot in de haven van Den Bommel, waar vader Koos havenmeester is van watersportvereniging Bommelse Gors.

De lange, slanke atlete weet met behulp van haar sponsor Herbalife 24 mooi op gewicht te blijven. Haar enorme kracht is volgens vader Koos Stoop vooral te danken aan het feit dat ze een echt ‘trainingsbeest’ is. De komende tijd gaat ze aan een aantal buitenlandse toernooien meedoen om zich te plaatsen voor het E.K in Bosnië Herzegovina en het W.K in Slovenië. Het eerstvolgende kwalificatietoernooi is op 15 en 16 maart in Portugal.

Tekst: Maria Evers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant