Sinterklaas deelde met gulle hand cheques namens de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland uit.
Sinterklaas deelde met gulle hand cheques namens de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland uit.

Sinterklaas deelt cheques uit in ziekenhuis Dirksland

Actueel 232 keer gelezen

Dirksland- Sinterklaas, 5 december, een kinderfeest. Maar ook een gelegenheid om cadeautjes te geven, gedichten en surprises te maken. Kortom: een ultieme gelegenheid om mensen te verrassen.

Door Henk Blanke

Dat laatste moet de gedachte geweest zijn van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Vorige week werden nl. door vertegenwoordigers van de Stichting aan Paul van der Velden, medisch lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis drie cheques overhandigd.

Goede bestemmingen
Sinterklaas, nee, beter: de hulpsinterklaas was, vergezeld van zijn Pieten in hoogst eigen persoon naar het ziekenhuis gekomen om de cheques te overhandigen. Zij zijn bedoeld voor drie afdelingen en vertegenwoordigen substantiële bedragen. Het grootste bedrag, €68.800, was bedoeld voor de aanschaf van 15 tilliften. Deze zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden nu er meer oudere patiënten in het ziekenhuis worden verzorgd. De afdeling KNO werd verrast met een cheque van €35.350. Daarmee kan een apparaat worden aangeschaft, waardoor beter onderzoek gedaan kan worden bij aandoeningen aan de stembanden.
€35.000 viel de afdeling anesthesiologie ten deel. Daarmee kan een sluis worden aangeschaft waardoor er in de operatiekamer nog nauwkeurige gewerkt kan worden. De schenkingen zijn gefinancierd uit de nalatenschap van de heer Otte uit Middelharnis. De waardering van de inwoners van het eiland voor de streekfunctie van het ziekenhuis werd hierdoor nog eens extra benaderd.

Stichting vrienden van ziekenhuis Dirksland
Het doel van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland is het ziekenhuis te helpen aan extra voorzieningen die niet uit het normale ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Deze Stichting beoogt het welzijn van alle patiënten door het ondersteunen van het 'medisch bedrijf in het ziekenhuis in ruime zin'. De mensen moeten zich zo veel mogelijk thuis kunnen voelen in hun eigen ziekenhuis. Met de ondersteuning van de Stichting kunnen de extra's die daarvoor nodig zijn gerealiseerd worden. Hoofdlijn van dit beleid is dat de bijdragen direct ten goede moeten komen aan (groepen) patiënten van het ziekenhuis en in het bijzonder aan de zorg voor patiënten.
De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland werft daarvoor gelden via giften, donaties en legaten. Het helpt als veel mensen een steentje bijdragen. Het geld wordt volledig gebruikt voor projecten die de zorg, diagnostiek en behandeling van patiënten in ziekenhuis Dirksland verbeteren. Daarnaast is het in principe mogelijk dat gulle gevers, die een eigen voorstel voor een project hebben, dit via de Stichting kunnen realiseren.

Het ziekenhuisbudget biedt te weinig mogelijkheden voor deze belangrijke extra's.
De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland zet zich in om juist die extra zaken te realiseren. U kunt daaraan meehelpen, door u aan te melden als Vriend. De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland is door de belastingdienst aangemerkt als een tot Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat bedrijven en particulieren fiscale voordelen kunnen genieten bij schenkingen, donaties, legaten en lijfrenten ten gunste van de Stichting.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant