Om 15.00 uur opent Fanfareorkest Vooruit het festival op de Kaai in Oude-Tonge. (foto: Jacquelien Wielaard)
Om 15.00 uur opent Fanfareorkest Vooruit het festival op de Kaai in Oude-Tonge. (foto: Jacquelien Wielaard) Foto: Jacquelien Wielaard

Eerste Kaoifestival in Oude-Tonge 7 juli

Actueel 632 keer gelezen

Op zaterdag 7 juli a.s. vindt voor de eerste keer een muziekfestival plaats op de Kaai in Oude-Tonge. Fanfareorkest Vooruit is de organisator en treedt natuurlijk zelf ook op onder leiding van dirigent Gert van der Weide.

Maar daarnaast zijn er ook optredens van orkesten uit de omgeving, zoals jeugdorkest Boost en de Sir Oliversband, beiden onder leiding van dirigent Machiel de Kruijff en Die Grevelinger Musikanten. Boost bestaat uit leerlingen van Oude-Tonge, Den Bommel en Ooltgensplaat, is een tamelijk groot orkest en speelt een eigentijds repertoire. De Sir Oliversband uit Den Bommel behoeft amper enige nadere introductie. Deze Big Band heeft een vrolijk en swingend repertoire; dit orkest sluit het festival af en zal er zeker voor zorgen dat de festivalbezoekers met een lekker gevoel naar huis gaan.

Die Grevelinger Musikanten spelen een heerlijk stuk muziek, dat varieert van ietwat klassieke Bohemische muziek tot aan meedeiners en meezingers uit Oostenrijk en Tsjechië. Ook de zogenaamde Skihut-muziek zal zeker ten gehore worden gebracht.

Maar er is meer: het festival begint met een muzikale workshop voor alle basisschoolleerlingen. Daarvoor wordt op donderdag 5 juli geoefend op de scholen. De bedoeling is dat na de workshop de kinderen wellicht mee kunnen doen met het jeugdorkest Boost.

Lokaal talent en muzikanten krijgen de kans om van zich te laten horen tijdens het kleinkunstplein, een open podium, en wel tussen 17.00 en 18.00 uur. Iedereen die muziek kan en wil maken is dan van harte welkom, waarbij het niet uitmaakt wat het is, muziek , zang, met of zonder instrument. Het is wel raadzaam om je van tevoren aan te melden (kaoifestival@gmail.com) zodat je zeker bent van een plaatsje.
Om 15.00 uur opent Fanfareorkest Vooruit het festival en het orkest doet dat met muziek dat men normaal niet zou gauw te horen krijgt. Voor deze gelegenheid is contact gezocht met de uit Oude-Tonge afkomstige zangeres Nouschka Hagens.

In grote lijnen is het programma: 14.00 uur: start workshop, 15.00 uur: opening festival door Fanfareorkest Vooruit , 16.15 uur: Orkest Boost, 17.15 – 18.00 uur: Kleinkunstplein, open podium, 18.00 uur: Die Grevelinger Musikanten en de Sir Oliversband sluit het festival af om 19.00 uur en de band speelt door tot..?

De Kaai kent een aantal horecagelegenheden waar iedereen terecht kan voor de inwendige mens. Restaurant Lely staat in ieder geval klaar om een ieder te voorzien van een hapje en een drankje, waarbij het heerlijke terras natuurlijk uitnodigt om juist daar te genieten van al dat muzikale moois. Podium en geluidsinstallatie zijn weer in handen van Jeroen de Boed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant