De kanjers van Budokai Senshi.
De kanjers van Budokai Senshi.

Budokai Senshi behaalt 100% procent score bij open Nederlands Kampioenschap!

Algemeen 1.364 keer gelezen

Op 13 april werd voor de 29ste keer the day of youth and beginners georganiseerd. Dit toernooi, georganiseerd door sportschool Da Graca uit Zoetermeer, trok maar liefst 350 deelnemers uit binnen en buitenland. Budokai Senshi nam deel met 8 deelnemers en deze 8 deelnemers behaalde weer uitstekende resultaten.

Nadat de dag gezamenlijk werd geopend met 29 stoten met kiai (schreeuw) ter ere van het 29 jarig bestaan van dit toernooi, mocht Dean van Roosmalen starten namens onze club. In zijn poule trof hij zowel Nederlandse als Duitse tegenstanders. Dean overklaste al zijn tegenstanders met spectaculaire en snelle stoot trapcombinaties en pakte direct het goud. Kort daarna was het de beurt aan zijn oudere broer Vince van Roosmalen die voor een pittige klus stond in zijn poule. Bijna alle vechters waren aanzienlijk langer en ook wat ouder. Vince liet uiteindelijk zien dat hij niet te stoppen was met zijn explosieve kracht en combinaties en trok ook het goud naar zich toe. Daarna ontstond er voor onze school een wat rommelige situatie met meerdere deelnemers die tegelijk moesten vechten op meerdere matten. Het is dan super fijn dat we terug kunnen vallen op goede coaches, zoals: Svenja Markus, Vera Kom en Marloes de Jong. Tessel Melissant pakte hier heel knap het zilver terwijl Hidde van Westenbrugge en Thijs de jong het brons wiste te bemachtigen. Toen de rust daarna weer een beetje terug kwam was het de beurt aan onze 2 senioren vechters Arjan van Westenbrugge en Angelique de Heer. Arjan vocht een hele verdienstelijke partij tegen de latere nummer 1 die hij net verloor op een goed geplaatste elleboog op het lichaam. Daarna vocht hij zich nog wel knap naar de 3e plaats. Angelique de Heer liet zien dat zij een geweldige spirit en doorzettingsvermogen heeft en won al haar partijen. Daarmee pakte zij een zeer verdiende 1ste plaats. Job de Visser sloot een partij af tegen een meervoudige kampioen. Deze wist hij net niet naar zich toe te trekken maar deze kampioen gaf aan dat hij harder voor deze 1ste plek moest vechten als op het laatste Nederlands kampioenschap. Een mooi compliment voor Job die daarmee het zilver pakte. 8 deelnemers en 8 prijzen is een hele goede maar unieke prestatie. Dank gaat uit naar sportschool Da Graca, de vele vrijwilligers en scheidsrechters en de support. We kijken alweer uit naar het volgende toernooi die volgende week zal plaatsvinden in Ijlst.

Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate? Of 1 van de andere sporten zoals kickboksen, boksen, kickbag, yawara ju jutsu, circuit of kettlebell training. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het goede adres. Met een ledenbestand van boven de 320 leden hebben we al mogelijkheden vanaf 2 jaar en vanaf 12,50 euro per maand. Voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com, mailen naar budokai-senshi@outlook.com of bellen met 0641209730. De eerste 2 proeflessen zijn gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant