Speciaal voor de grote dag kwam wethouder Jaap Willem Eijkenduijn op bezoek bij het diamanten echtpaar in Ouddorp.  Foto: Sam Fish
Speciaal voor de grote dag kwam wethouder Jaap Willem Eijkenduijn op bezoek bij het diamanten echtpaar in Ouddorp. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Familie Mierop viert 60-jarig huwelijk

Algemeen 690 keer gelezen

Hans (85) en Hes (82) Mierop uit Ouddorp vierden op maandag 25 maart hun 60-jarig huwelijk. Maar in werkelijkheid zijn de twee al veel langer samen.

Door Sam Fish 

De twee leerden elkaar kennen tijdens het wekelijkse stapavondje. Er was niet meteen vuurwerk, maar beiden voelden dat het goed was. “Er was een soort aantrekkingskracht, een gevoel. En dat bleek goed te zijn”, laat Hes weten. De twee hadden maar liefst zeven jaar verkering voordat ze in het huwelijksbootje stapten. “We konden niet anders. Net als nu was er toen een enorme woningnood. En toen trouwde je echt pas als je samen een huisje had. Dus we moesten geduld hebben”, vertelt Hans. Maar het geduld heeft opgeleverd. Na zeven jaar mochten ze elkaar eindelijk het ja-woord geven. Met drie kinderen was het gezin compleet. Die drie kinderen zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen en inmiddels is er ook een achterkleinkind. “We hebben een prachtige familie”, vertelt Hes. “En op 5 april gaan we onze trouwdag vieren in een zaaltje van de Eben-Haëzer. Overdag komen vrienden en buren en daarna gaan we met de familie lekker eten. Een mooie viering, als je het ons vraagt.”

Hans mocht met 58 jaar stoppen met goede voorwaarden. “Daar heb ik nog geen dag spijt van gehad”, laat hij weten. “Maar we vervelen ons niet hoor. Ik ga nog graag een rondje fietsen en ik heb ontdekt dat ik Diamond Painting heel leuk vind. En ik puzzel en ben graag bezig in onze tuin.” En ook Hes verveelt zich niet. “Ik houd nog altijd ons huishouden bij. Dat heb ik altijd gedaan en vind ik nog steeds leuk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant