V.l.n.r.: Anton de Blok (penningmeester GO for Music), André Mulder (eigenaar No9 Food & Drinks), Leon Blokland (voorzitter GO for Music) en Lars Hartog (bedrijfsleider No9 Food & Drinks).
V.l.n.r.: Anton de Blok (penningmeester GO for Music), André Mulder (eigenaar No9 Food & Drinks), Leon Blokland (voorzitter GO for Music) en Lars Hartog (bedrijfsleider No9 Food & Drinks).

No9 Food & Drinks krijgt plekje tijdens Oranjepop Dirksland

Algemeen 3.204 keer gelezen

Nog een paar weken en dan is het alweer tijd voor de 21ste editie van Oranjepop Dirksland. En er is dit jaar een nieuwe toevoeging aan het festival.

Door Sam Fish 

“Doordat kosten elk jaar hoger worden en regelgeving verandert wordt het steeds lastiger om iets leuks te organiseren. Maar ons doel blijft om een mooi feestje neer te zetten”, vertelt Leon Blokland. Hij is de voorzitter van Stichting GO for Music, de stichting achter het Koningsdagfeest. “We kijken dan ook graag naar hoe we kunnen vernieuwen, toevoegen en verbeteren. Dat hebben we dit jaar gedaan door de avond ervoor ook toe te voegen aan het festival. Dus niet meer alleen Koningsdag, maar ook Koningsnacht.” Maar dat is niet de enige toevoeging. Aan de haven van Middelharnis is het inmiddels ook traditie om een feestje te bouwen op de avond voor Koningsdag. “Ineens zagen we het hele feestje in het water vallen”, geeft Lars Hartog aan, bedrijfsleider van No9 Food & Drinks. “En dat is eigenlijk helemaal niet hoe je naar zoiets moet kijken. Het is alleen maar goed als er feestjes worden georganiseerd op het eiland. En dan is het nog beter als we daarbij ook samen kunnen werken.” En dat is precies hoe deze samenwerking is ontstaan.

Eigen bar
Lars en Leon kwamen met elkaar in contact en besloten de handen ineen te slaan. “We krijgen een eigen bar op het buitenterrein van het festival. Daar serveren we onze signature cocktails en speciaalbiertjes”, vertelt Lars. “En daarnaast brengen we ook beide dagen een DJ mee die tussen de optredens door een feestje bouwen op het buitenterrein.” Ze zijn dan te vinden tegenover de foodtrucks.
“Het is een extraatje”, laat Leon weten. “Het wordt helemaal onderdeel van het festival en het is net even iets extra’s. En de kans is groot dat die DJ’s op zaterdag ook meedoen op het hoofdpodium.”
Groot feest 
Oranjepop in Dirksland belooft ook dit jaar echt een groot feest te worden. “We hebben nu natuurlijk de vrijdagavond erbij op 26 april en dat is niet zomaar. Als het aan ons ligt wordt het de gezelligste kroegavond van Nederland”, belooft Leon. “Dat begint met een Super Fout Uur met een verrassingsoptreden. Daar ga ik nu nog niets over bekend maken, wie het is dat merken de bezoekers die avond wel. Maar het is een bekende artiest van radio en tv. Zelfs onze vrijwilligers weten niet wie het is.” Verder kun je die vrijdagavond ook genieten van De Wannebiezz, Drukwerk, Gerard Joling en Feest DJ Ruud.

Dit wil je dus niet missen! Tickets zijn nog verkrijgbaar via de website www.oranjepopdirksland.nl. “Aan de deur worden geen tickets verkocht, maar online wel tot zeker de dag ervoor. Mits er tickets over zijn”, aldus Leon. Kinderen tot 12 jaar mogen voor gereduceerd tarief naar binnen.

De organisatie van Oranjepop Dirksland bestaat uit acht bestuursleden en ruim 100 vrijwilligers. Het festival vindt plaats op een terrein van zo’n 7000 vierkante meter. Het hele feest wordt mede mogelijk gemaakt door de bijna 80 sponsoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant