Doelpunt!!!
Doelpunt!!!

DVV’09 deelt de punten met Bruse-Boys

Algemeen 313 keer gelezen

In de openingsfase was het DVV wat de kansen kreeg, Toes en Lugthart testten beide de keeper diverse malen maar deze redde bekwaam. Toen Bru deze middag voor het eerst in de buurt van doel van DVV kwamen was het ook direct raak. Een lange bal over de verdediging heen bereikte een rappe aanvaller van de gasten, in een 1 tegen 1 duel was hij de sterkste en schoof de bal daarna in de verre hoek 0-1. De gasten wisten na 20 minuten de voorsprong te vergroten. Na een ingooi volgde er een scrimmage in de doelmond van DVV. Uiteindelijk kreeg een speler van Bru de bal met zijn hand onder controle, en kon daarna voorgeven en bij de 2e paal kon erbinnen getikt worden 0-2.

In het vervolg van de eerste helft was het DVV wat de kansen kreeg maar het vizier niet op scherp had staan. Buitenspelers van Brussel en van Bergen waren regelmatig hun tegenstander te snel af, en zorgen met hun voorzetten voor gevaar in de 16 maar de kansen werden niet afgemaakt. En als de bal wel tussen de palen eindigde had de keeper van Bru er een antwoord op. Een vrije trap van Boshoven werd net over de lat heen getikt. En uit de vele corners die DVV in de eerste helft kreeg kon er ook niet scoren worden gekomen. Zo werd er met een 0-2 achterstand de rust bereikt.

Na de rust was het een ander DVV wat voor de dag kwam en Bruse-Boys geen ruimte meer gaf om te voetballen. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Na een vlotte aanval over links werd Boshoven in de 16 neergehaald en werd de bal op 11 meter neergelegd, de grensrechter vlagde nog voor buitenspel maar dit werd niet door de scheidrechter overgenomen. Van der Veer had zich achter de bal geschaard maar zag zijn poging door de doelman gekeerd worden, maar in de rebound reageerde van Brussel het snelste en tikte binnen 1-2. De Dirkslandse storm was nog niet gaan liggen en duurde voort. Na een combinatie tussen de Berg en van Bergen snelde deze zijn tegenstander voorbij, en kon ter nauwe nood gestuit worden ten koste van een corner. De strak aangesneden corner kon weggewerkt worden maar de afvallende bal werd door Toes opgevangen, met een prachtig schot van afstand legde hij de bal in de bovenhoek en tekende hiermee voor de gelijkmaker 2-2.

In het vervolg ging de wedstrijd weer meer gelijk opgaand waarbij beide ploegen kansen kregen om op voorsprong te komen. Pogingen van van der Veer en van Brussel gingen voorbij aan het doel. Aan de andere kant wist Hanenberg de bal met de vingertoppen uit het doel te tikken nadat een aanvaller zich knap op de 16 had vrijgespeeld. In de slotfase was het DVV wat nog de meeste aanspraak maakte op de 3 punten.Een schot van Boshoven ging over, en Lugthart werd na een prima rush op de 16 gestuit voordat hij de bal over kon geven aan de vrijstaande de Waal.

Zo stond er na ruim 90 minuten een 2-2 stand op het bord, een score waar iedereen gezien het verloop van de wedstrijd tevreden mee kon zijn. Volgende week staat er weer een derby voor DVV’09 op het programma, de tegenstander op sportpark Molengors is Stellendam.

Om 14:30 wordt er afgetrapt, wij hopen weer veel publiek langs de lijn te mogen begroeten.