Tim Mackloet (l), Fabian Vroegop (m) en Thijs Tromp (r).

DBGC in de blessuretijd langs WHS. Uitslag 2-1

Algemeen 299 keer gelezen

DBGC kreeg afgelopen zaterdag, hekkensluiter in de 2e klasse E, WHS op bezoek. Winst was belangrijk voor de mannen van Jordi Smit om uit de gevarenzone van degradatie te blijven. Het bleef spannend tot in de laatste minuut.

Door Piet Bakelaar

Oude Tonge. DBGC begon rustig aan de wedstrijd en liet de bal goed rond gaan. Tim Mackloet vond Rowan Breen aan de linkerkant maar zijn voorzet werd door Renaldo de Witte tot corner verwerkt. Een schot van Thijs Tromp werd geblokt en aan de andere kant kwam Roy Hobbel goed uit zijn doel toen Claude van Zomeren dreigde door te breken. Rowan Breen gaf de bal breed aan Jeroen Sep die op zijn beurt aan de rechterkant Sem Vos vond maar het schot ging in het zijnet. Rowan Breen zag zijn schoten geblokt en over gaan. Tim Mackloet probeerde het met een lobje maar trof geen doel. Na een goede actie van Jeroen Sep plaatste hij de bal terug op Tim Mackloet. Een geplaatst schot ging over. Bij een vrije trap van Machiel den Engelsman tikte Roy Hobbel met de vuist de bal uit zijn doelgebied, en ook toen Claude van Zomeren over links doorbrak wist hij de bal te onderscheppen. Bij een vrije trap van Jeroen Sep tikte keeper Armando de Witte de bal uit de kruising. Aan de andere kant wist keeper Roy Hobbel Jens Ellebaas, die vrij voor hem opdook, zo te hinderen dat Ellebaas naast schoot. Tijme van der Veeken plaatste de bal terug op Sem Vos maar het schot ging over. Net voor de rust een domper voor DBGC. Na een goed aanval tussen Claude van Zomeren en Christian Gliga kwam de bal bij de vrijstaande Rens Ketting die de bal binnen schoot. 0-1.

De tweede helft
Na rust ging DBGC op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Sem Vos was te zwak. Even later was het Thijs Tromp die met een schot van net buiten de 16 de bal via de vingertoppen van de goalie binnen schoot. 1-1. Maar DBGC wilde meer en voerde de druk op. Joran Maliepaard kwam Rowan Breen vervangen en zag zijn eerste schot geblokt en zijn tweede schot over gaan. Thijs Tromp kopte een bal op het doel maar een handje van de keeper en de lat voorkwamen een doelpunt. Een diepe bal van Thijs Tromp op Mels de Blok was net te hard en keeper Armando de Witte wist de bal te onderscheppen. Sem de Vos plaatste de bal breed op Tim Mackloet maar deze raakte de bal niet goed en verdween naast. Jeroen Sep maneuvreerde door de verdediging en gaf de bal breed op Mels Blok maar ook dit schot ging naast. Roy Bevelander werd aan de andere kant diep gestuurd maar keeper Roy Nieuwland bleef attent. Het werd pompen of verzuipen waar WHS er alles aan deed om een gelijkspel te bewerkstelligen. In de 5e minuut van de blessuretijd, wanneer anders, was het Jeroen Sep, wie anders, die het net nog een keer liet bollen en de overwinning veilig stelde.

Trainer Jordi Smit van DBGC vond zijn ploeg in de eerste helft heer en meester. Dan vergeten ze even om na een afgeslagen vrij trap terug te verdedigen en dan krijg je een goal om je oren.
De invallers in de 2e helft hebben het verschil gemaakt.
Organisatorisch hebben we het achterin goed voor elkaar maar scoren aanvallend te weinig doordat we te veel kansen missen.
Niets ten nadele van WHS maar we hadden het klasse verschil uit moeten drukken in meer doelpunten. Gelukkig komen we in de blessuretijd toch nog op voorsprong, het lijkt wel of we daar patent op hebben, en win je deze toch belangrijke wedstrijd.
We zetten met 7 punten uit 3 wedstrijden een goede reeks neer.
Volgende week tegen Heinenoord opnieuw een belangrijke wedstrijd en dan zullen we er weer moeten staan.

I.M. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de afgelopen vrijdag plotseling overleden Wim de Vos. Lid en speler van voetbalvereniging DBGC. We wensen de familie, vrienden en bekenden sterkte met dit verlies.

Keeper Armando de Witte (WHS) met een van zijn reddingen.