Honderden vrijwilligers aan de slag om ons eiland mooier én zorgzamer te maken en u kunt aansluiten.
Honderden vrijwilligers aan de slag om ons eiland mooier én zorgzamer te maken en u kunt aansluiten.

NL-doet: Vrijwilligers in actie op 19 locaties

Algemeen 1.271 keer gelezen

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken! Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. 

Ook op Goeree-Overflakkee wordt er op 19 plekken geklust. Op de website NL-doet is exact te vinden wat, waar en wanneer. De krant pikt er een paar klussen uit. Op vrijdagochtend gaat zorgkwekerij de Nollestee in Melissant een ‘kletsbank’ neerzetten; een rustpunt om alle bedrijvigheid te bekijken. Diezelfde vrijdagochtend kun je bij wooncentrum de Vliedberg helpen bij het opfrissen van de balkons en opfleuren van de plantenbakken.

Bij scoutinggroep Jan Joosten in Ouddorp pakken vaklui stevig aan; op zaterdag worden twee kozijnen vervangen maar hulp bij schilderen en snoeien van het buitenterrein is welkom. In Stellendam legt woongroep ‘ons nieuwe thuis’ een kruidentuin aan. 

De PvdA Goeree-Overflakkee heeft aangeboden te komen helpen. Dus als u onder het werk iets te bespreken heeft… Veel van de acties hebben te maken met een frisse seizoenstart. Bij Curamare en de Zuidwester zijn erop diverse locaties zulke acties. 

Mensen die minder van soppen en boenen zijn kunnen daar ook terecht. Zo helpt het gemeentebestuur in het ziekenhuis met het samenstellen van goodie-bags voor kinderen die, hevig geschrokken, op de spoed-eisende hulp terecht komen. In Oude-Tonge kunnen ze hulp gebruiken bij een gezellige game en beauty-middag met de bewoners. 

Het oranjefonds stelt een bijdrage beschikbaar voor verenigingen die aanpakken. Voor de honkbalvereniging de Islanders uiterst welkom. Vandalen hebben deze winter de opslagcontainer vernield. Ze gaan aan de slag de schade te herstellen. In Ooltgensplaat verlaagt OFB de energierekening door infraroodverwarming in de kleedkamer aan te leggen. In Herkingen keren ze zaterdagmorgen het dorpshuis binnenste buiten om het ‘s middags van een nieuw verfje te voorzien. 

Ook de ondernemersvereniging Kiwani zet zich in, voor de geiten van zorgboerderij Bontekoe in Sommelsdijk komt er een nieuw klimrek en de kas krijgt een rolstoelvriendelijke ingang. Bij Geusjes’ Stee in Nieuwe-Tonge ben je welkom om de dierenverblijven op te knappen. Natuurspeeltuin de Buutenplaets heeft grote ambities met het plaatsen van een klimtoren, later dit jaar, maar knapt de speeltuin dit weekend op voor een nieuw seizoen speelplezier.

Dit weekend andere plannen? Volgende week is het ‘hou Holland schoon’ en ook daar zijn allerlei intiatieven waar u kunt aansluiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant