Afbeelding

Secret Santa Lichtjes Parade op vrijdag 9 december

Algemeen 1.251 keer gelezen

Op vrijdag 9 december zal er op Goeree-Overflakkee voor de 4e keer de Secret Santa Lichtjes Parade worden georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee.

Net als voorgaande edities zullen een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door alle dorpen van Goeree-Overflakkee rijden. Dit jaar hebben we zes verschillende routes: (1) Ouddorp, Goedereede (2) Stellendam, Herkingen, Melissant (3)Dirksland , Hernesseroord (4)Sommelsdijk,Middelharnis (5) Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge (6) Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan ‘t Haringvliet. Alle routes starten om half 7, behalve de route van Ooltgensplaat deze start om 6 uur. Met de lichtjes parade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 80 deelnemers zullen vanaf half 7 ‘s avonds de verschillende routes rijden, zodat iedereen langs de route kans krijgt de mooie opgetuigde tractoren te bekijken. De exacte routes zijn op 9 december te vinden op de site van zowel de Plattelands Jongeren als van Hart van Goeree-Overflakkee. 

Een deel van de tractoren zullen eindigen in het Centrum van Middelharnis, waar op deze middag en avond (en op zaterdag overdag) de Goede Doelen Wintermarkt zal worden georganiseerd in samenwerking met de BIZ Middelharnis Centrum. Tot 22.00 uur staan op het Diekhuusplein diverse kramen waarin verschillende goede doelen organisaties zich zullen presenteren. Er is dus van alles te doen, inclusief een hapje en een drankje. Ondertussen zal er gezellige muziek te horen zijn en heeft De Ronde Tafel hun winterterras uitgestald, zodat de tractoren feestelijk onthaald zullen worden. Hierdoor krijgt ook iedereen kans de mooie opgetuigde tractoren van dichtbij te bekijken.

Secret Santa Goeree-Overflakkee
Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket wat is samengesteld door een andere eilandbewoner die zich opgegeven heeft om een “Secret Santa” te willen zijn. Meer info is te vinden op de facebook pagina van “Secret Santa Goeree Overflakkee of op de website van HvGO.

Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte!! Dit jaar kan je je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant