Afbeelding
Dan Rolandus

Wout Roos twee keer goud en zilver op de World Police & Fire Games

Algemeen 1.184 keer gelezen

Rotterdam- Wout Roos heeft tijdens de World Police & Fire Games in de regio Rijnmond-Rotterdam zijn prijzenkast na Chengdu in China en Los Angeles in Amerika met twee gouden medailles en een zilveren plak weer flink bijgevuld.

Dan Rolandus

De inwoner van Middelharnis zegevierde bij de 40-plussers op het bekend terrein in de Omloop op de Maasvlakte door Noord-Hollander Melvin Bos achter zich te laten en won op het wielercomplex van RWC Ahoy in Rotterdam-Zestienhoven goud op de sprintrace. Wout Roos finishte eveneens bij Ahoy in het criterium als tweede ver achter de solerende winnaar Melvin Bos. Bos trok al na enkele ronden aan zijn stutten. Wout Roos sommeerde de groep om in de achtervolging te gaan op de leider, maar hij kreeg met name bij de Spanjaarden Ruben de la Mata en Alexandre Rodriguez Paz geen medewerking om het gat te dichten. ‘’Er had zeker meer ingezeten, maar als je alles alleen moet doen dan is het trekken aan een dood paard. Ik ben blij dat ik de sprint nog om de tweede plaats heb gewonnen.’’ Wout Roos kwam op de eerste dag op de tijdrit, gereden op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen, met een vierde plaats net te kort om het podium te bereiken. De slotdag werd afgesloten met de mountainbikerace op het parkoers rondom SnowWorld in Zoetermeer. De medeorganisator van het wielergebeuren was na een week van racen te vermoeid om nog een hoge klassering te behalen en nam met een goed gevoel genoegen met de zesde plaats. ‘’Ik ben dik tevreden hoe het sportief is verlopen en daarnaast ook met de saamhorigheid onder de deelnemers.’’

Zilver
John Roos behaalde op de sprintrace 45-plus een tweede plaats achter de Nederlander Edward Sol. De coureur van Cyclingteam Flakkee uit Middelharnis noteerde verder ereplaatsen op de tijdrit (vijfde), het criterium (vijfde), de Omloop op de Maasvlakte (negende) en de MTB-race in Zoetermeer (vierde).

NK-waardig
Wout Roos sprak na zijn gouden wegrace in de Omloop op de Maasvlakte lovend over zijn werkterrein, Maar ook over het fraaie parkoers van RWC Ahoy aan de Rotterdamse Doenkade. ‘’De Maasvlakte was echt geweldig, prachtige locatie met ontzettend veel wind. De buitenlandse deelnemers hebben nu de Nederlandse wind ondervonden. Het kon wat dat betreft geen betere dag zijn op dat stukje ‘nieuw’ opgespoten Nederland. Het NK zou op deze locatie niet misstaan. Maar, na een maandenlange voorbereiding en een maandelijks overleg bleek dat de locatie in de laatste week nog aan een zijden draadje hing. Bovendien zijn de kosten met het afzetten van het parkoers zeer hoog. Ik heb dus het idee dat dit niet zomaar te realiseren is, maar qua parkoers is de Maasvlakte met een rondje van 10 kilometer met een kleine beklimming en wind zeker NK-waardig. De deelnemers spraken ook vol lof, leuk om te horen. Dezelfde geluiden hoorde ik over het parkoers van RWC Ahoy. Veel wind en in vergelijking weer een stuk technischer met veel bochten. Niet iedereen is dat gewend, maar we hebben met ontsnappingen en massasprints mooie wedstrijden gezien’’, aldus Wout Roos, met Fred de Jong de wieler-coördinatoren van de WP&FG.

Marjolein van ’t Geloof
Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland kwam in de vijfde rit van de Tour Femmes van Bar-le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges zwaar ten val. Zij liep bij de massale valpartij enkele gebroken ribben op. De renster van Le Col Wahoo bereikte weliswaar de finish, maar bleek zodanig geblesseerd dat zij de Tour de France voor vrouwen moest verlaten. ‘’Het gaat de goede kant weer op, ben thuis aan het herstellen. Het herstel zal wat langer duren om volledig pijnvrij te zijn, maar ik mag volgende week wel weer gaan fietsen.’’

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant