De Shared Space bij de Kaai is een parkeerverbod zone!
De Shared Space bij de Kaai is een parkeerverbod zone!

Goed nieuws houders invalidenparkeerkaart!

Algemeen 842 keer gelezen

Heeft u moeite om in het centrum van Middelharnis te parkeren en bent u in het bezit van een invalidenparkeerkaart? En mist u de parkeergelegenheid aan de Kaai? Dan is er goed nieuws als u onderstaande nog niet wist.

Door Nick Ehbel

De ruimte bij de Kaai in Middelharnis is niet alleen een zogenaamde Shared Space, maar wat belangrijker is ook een parkeerverbod zone. En, met een invalidenparkeerkaart mag u maximaal 3 uur lang parkeren in een parkeerverbod zone. De shared Space bij de Kaai is dus een parkeerverbod zone! U dient wel uw parkeerschijf te  gebruiken i.v.m. de maximale parkeertijd.

Shared Space
Een bekende Share Space zone is die bij het gemeentehuis in Middelharnis. Het Kenniscentrum Shared Space meldt: “In een Shared Space gebied is er plaats voor iedereen; er is geen weggebruiker die domineert. Het gebied wordt zodanig ingericht dat de ruimte het wenselijke gedrag afdwingt. Hierbij wordt het gebruik van verkeersborden en markeringen tot een minimum beperkt. Het ontwerp ervan moet sociaal en voorzichtig gedrag aanmoedigen. Verkeersregels maken plaats voor sociale regels. Zo kan het aantal ongevallen omlaag worden gebracht.”

Tenslotte: Wist u dat u met een invalidenparkeerkaart...
• in de auto van uw keuze kunt rijden? De kaart is namelijk persoonsgebonden.
• in veel Nederlandse gemeenten gratis kunt parkeren op plaatsen waar u zou moeten betalen?
• onbeperkt mag parkeren in blauwe zones?
• ook mag parkeren op plekken met een verboden-te-parkerenbord? Gebruik hierbij uw parkeerschijf! Uiteraard mag u het overige verkeer niet hinderen.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door de prettige medewerking van de gemeente in de persoon van Verkeerskundig medewerker Erik Bestman. Hij reageerde zeer vlot en uitgebeid op de vragen van de redactie over Shared Space.

Uit de krant

Uit de krant