Jan (85) en Magda (82) vierden op zaterdag 8 januari hun briljanten huwelijk!  Foto: Sam Fish
Jan (85) en Magda (82) vierden op zaterdag 8 januari hun briljanten huwelijk! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Een briljanten huwelijk voor familie Droger

Algemeen 386 keer gelezen

Jan (85) en Magda (82) Droger uit Dirksland vierden op zaterdag 8 januari hun 65-jarig huwelijk. Een briljanten dag voor het stel.

Door Sam Fish 

De twee leerden elkaar kennen op een feestje in Odion. Dat was toen een buurthuis in de Voorstraat van Dirksland. Het liep niet helemaal soepel. De twee waren dan wel meteen helemaal verliefd, maar Magda was te jong, vond haar vader. Maar het stel hield vol en stapten uiteindelijk toch in het huwelijks bootje. Samen kregen ze drie zoons en inmiddels hebben ze vijf kleinkinderen en nog eens tien achterkleinkinderen.

Maar ondanks de grote familie zit een echt feest er niet in. Corona gooit zoals zo vaak roet in het eten. “Andere jaren gingen we nog wel eens gezellig uit eten. Maar dat zit er niet meer in,” geeft Magda aan. “Natuurlijk door corona, maar Jan is ook slecht ter been. Dat lukt dus niet echt meer. Maar we maken er gewoon wat moois van. Onze zoon Kees is een tijdje terug al langs geweest om deze dag met ons te vieren. En onze andere zoon René komt dit weekend langs. Daar kijken we heel erg naar uit.”

Gezondheid 
Magda’s gezondheid is op haar rug na nog goed. “Mijn rug is versleten, maar verder kan ik alles nog,” laat ze weten. Jan is echter een ander verhaal. Door een erfelijke aandoening is hij slecht ter been. Hij krijgt elke ochtend hulp om Magda te ontzien. “Ik loop met de voeten van een ander,” vertelt hij. “Zonder rollator val ik om. Maar gelukkig heb ik een scootmobiel. Zo kan ik af en toe toch lekker naar buiten.” Verder genieten ze samen volop.  

Uit de krant