Afbeelding

Oude Tongenaar Léon Fransen produceert eigen album

vr 3 dec 2021, 15:14 Algemeen

Oude Tongenaar Léon Fransen richtte twee jaar geleden met twee muziekvrienden ‘Horizontal Side Members’ op. En net toen ze hun eigen liedjes live aan het publiek wilden laten horen, sloeg de corona toe. Ze besloten van de nood een deugd te maken en hun songs met veel huisvlijt in eigen beheer op te gaan nemen. Dat muzikale project leidt deze week tot de release op Spotify van hun eerste album ‘Sunny Days’. 

Inspiratie was er genoeg, want hun eerste album bestaat uit maar liefst 14 liedjes. “Indie pop songs op een sixties fundament”, zo omschrijft leadzanger en bassist Léon Fransen uit Oude Tonge hun nummers. “Net toen we die liedjes in de steigers hadden staan, sloeg begin 2019 de corona toe. Ja, en wat doe je dan met je inspiratie”, omschrijft Léon het dilemma, “want optreden kon niet.” Ze besloten de liedjes in eigen beheer op te gaan nemen. Op een goed opgenomen drums basistrack speelden León en gitarist Peter ieder thuis alle andere zang- en muzieklijnen in. Iemand moest al die stukjes zang en muziek natuurlijk tot één goed klinkend geheel smeden en dat werd Léon. Hij leerde het mixen en produceren dus thuis. “Steeds ontdekte ik nieuwe mogelijkheden en effecten, waardoor de songs beter gingen klinken.” Volgens Léon horen luisteraars zeker hun voorliefde voor The Beatles erin terug.

Serieus project
Het werd een serieus project. “Je hebt geen idee hoeveel uren er in één zo’n liedje zitten, maar natuurlijk heerlijk om met elkaar te doen”, erkent Léon. Vrijdag 10 december planden ze de live presentatie van hun album, maar opnieuw gooit corona roet in het eten. “Balen natuurlijk, maar gelukkig gaat digitaal alles door”. De muzikale zanger, bassist, gitarist, mixer en producer uit Oude Tonge wenst onze lezers veel digitaal luisterplezier via Spotify.

Uit de krant