De familie Hartman vierde het feest niet alleen met hun familie. Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht een bezoekje om het paar te feliciteren.  Foto: Anneke Fotografie
De familie Hartman vierde het feest niet alleen met hun familie. Ook burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht een bezoekje om het paar te feliciteren. Foto: Anneke Fotografie Anneke Fotografie

Echtpaar Hartman viert diamanten huwelijk

di 30 nov 2021, 13:54 Algemeen

Nog net voor de avondlockdown vierde de familie Hartman een feestje in Fletcher Hotel Duinzicht in Ouddorp. Ze vierden daar met de volledige familie hun 60-jarig huwelijk.

Door Sam Fish 

Nel (84) en Frans (86) komen oorspronkelijk uit Vlaardingen. Daar leerden de twee elkaar ook kennen tijdens een avond van de jeugdvereniging. “Je mag het weten, ik vond haar meteen prachtig,” vertelt Frans. “Ze is niet alleen mooi van buiten, ze is ook prachtig van binnen. Ik werd meteen verliefd op haar woorden. Haar woorden raken mensen. Ze is enorm attent en lief.” Nel vond hem toen ook meteen wel leuk. “Maar ik wilde hem wel eerst wat beter leren kennen,” vertelt ze lachend.

De twee hadden ongeveer 2 jaar verkering voordat ze in het huwelijksbootje stapten. Ze kregen samen vier kinderen en hebben inmiddels ook vier kleinkinderen én twee achterkleinkinderen.

Een groot cadeau
Met zoveel jaar ervaring weten de twee ook precies wat het geheim is van een goed huwelijk. “Elkaar vrijlaten,” zeggen ze in koor. “Je moet de dingen kunnen blijven doen die je leuk vindt. En je moet dat de ander ook gunnen. Allebei andere dingen doen en er ’s avonds gezellig samen over napraten.”

Het feest was een groot cadeau voor de twee. “We hebben corona gehad aan het begin van dit jaar. We zijn echt goed ziek geweest samen,” vertelt Nel. “We hoefden gelukkig niet het ziekenhuis in, maar het was wel heftig. En dan ben je extra dankbaar om hier vandaag te zijn met al deze mensen.”

Uit de krant