Afbeelding

DVV’09 knokt zich in tweede helft naar zege op Stellendam

Algemeen 252 keer gelezen

Na een weekje rust moesten de mannen van John Kleijn zaterdag weer vol aan de bak. Met Stellendam als tegenstander is dat geen gemakkelijke opgave. Trainer John Kleijn hamerde dan ook met name op de scherpte. Er mag geen gemakzucht in sluipen. Deze boodschap hadden de mannen goed in de oren geknoopt.
Scherpte was nog extra geboden. Door het slechte najaarsweer was de conditie van het veld niet best en moest men hier in de passing en aanname zeer alert op zijn.
Beide ploegen gaven elkaar de ruimte om de bal achterin rond te laten gaan, maar daarna volgde al snel een lange bal naar de voorwaartsen. Dit leverde weinig kansen op in het eerste bedrijf. Dat het doelpunt van DVV voortkomt uit een corner is dan ook geen verrassing.
De zeer alerte van Dam neemt een corner heel snel, waardoor Stellendam nog niet georganiseerd is.
Van der Veer staat helemaal vrij en tikt knap de 1-0 binnen.
Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong, want binnen letterlijk een minuut is het alweer 1-1. De Dirkslandse defensie laat zich te makkelijk aftroeven door Metrop die naar binnen snijdt en de bal via een been binnen ziet vallen. Doelman Hanenberg is hierdoor volledig kansloos.
De tweede helft
DVV komt in de tweede helft ijzersterk uit de kleedkamer.
Mooi zal het vandaag niet gaan, dan maar lelijk en op karakter de punten binnenslepen. DVV slaagt erin om binnen tien minuten twee keer te scoren. Het is wederom een doodspelmoment wat aan de basis staat van een doelpunt. Een kort genomen corner wordt door Boshoven bij de tweede paal gelegd. Vd Boogert is hier zeer alert en tikt fortuinlijk de 2-1 binnen. De derde goal komt op naam van, van Bergen. Hij ontvangt de bal op de rand van het zestienmetergebied, kapt een vent uit en schiet snoeihard diagonaal binnen. Prachtige goal en daarmee de fraaiste van de middag. Deze voorsprong lijkt ruim, maar één tegentreffer en de wedstrijd staat weer op zijn kop. De Stellendamse dreiging kwam met name via de bedrijvige Metrop en de grootste kans die Stellendam nog kreeg was een schot van hem die door vd Boogert van de lijn werd gehaald. Ook DVV kreeg via Lugthart en van Bergen nog een paar kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dit gebeurde helaas niet. Zo bleef het heel de tweede helft knokken geblazen. Na 93 minuten floot die prima leidende scheidsrechter van Diest voor het einde van de wedstrijd en kon het Dirkslandse feestje gevierd worden.
DVV’09 heeft de wedstrijd vandaag beslist op duelkracht. Zeker in de tweede helft werden bijna alle 2e ballen gewonnen en hiermee behield men de controle over de wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij OFB. De aftrap in Ooltgensplaat is om 14.30!