De vrije trap van Houcine el Hammach gaat over.

Zwarte Pijl te sterk voor Den Bommel

Algemeen 405 keer gelezen

Het was een inhaalweekend in de diverse klassen afgelopen zaterdag en in de 3e klasse D mocht Den Bommel het thuis opnemen tegen Zwarte Pijl. Beide ploegen hadden baat bij winst om de aansluiting bij de middenmoot te houden.

Door Piet Bakelaar

Den Bommel.- Al in de 2e minuut ging het fout voor Den Bommel als Raoul Verolme Gelmo Vyent onderuit loopt binnen de beruchte lijnen. Strafschop voor Zwarte Pijl en geel voor Raoul Verolme.
Houcine el Hammach stuurde keeper Sander van Reijn naar de verkeerde hoek en schoot de 0-1 binnen. Een domper voor Den Bommel en alle vooraf gemaakte afspraken konden in de prullenbak.
Patrick Verolme zag zijn schot, van net buiten het strafschopgebied, door Gavir Breidel uit de hoek getikt worden. Een vrije trap van Houcine el Hammach ging over het Bommels doel en een schot van Gelmo Vyent werd gepakt door Sander van Reijn.
Aan de andere kant ging een schot van Johhno Bakker over en werd een vrije trap van Patrick Verolme gepakt door Gavir Breidel.
Na een half uur gaf Johnno Bakker de bal breed aan broer Wesley zijn schot werd ten kostte van een corner geblokt door Evander Bendt. Bij een corner van Den Bommel schampte de bal het hoofd van Wesley Bakker en ging de bal naast
Aan de andere kant werd de snelle linksbuiten Gelmo Vyent diep gestuurd maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. Even later probeerde de spits een strafschop te versieren maar de scheidrechter was hier niet vatbaar voor. Bij een vrije trap van Dave van Eijmeren tastte keeper Gavir Breidel mis, maar in tweede instantie pakte hij alsnog de bal.

De tweede helft
Deze was nog maar net begonnen toen Zwarte Pijl even niet oplette. Ruben dos Santos werd diep gestuurd en rondde bekwaam af: 1-1.
In de 53e minuut kwam Zwarte Pijl weer op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Houcine el Hammach in één keer op de schoen genomen en hard langs keeper Sander van Reijn geschoten. 1-2.
Drie minuten later was het opnieuw raak toen Gelmo Vyent naar binnen draaide en met een strak schot in de linkerhoek de 1-3 binnenschoot. Aan de andere kant redde Gavir Breidel met de voet op een schot van Johnno Bakker. Een schot van Jesper van den Hoek ging maar net naast Wesley Bakker nam een vrije trap van Raoul Verolme in een keer op zijn schoen maar de bal ging over.
Na 83 minuten was het gedaan wanneer Jesaja Wijngaarde de in het strafschopgebied vrijstaande Levy Liesdek vond en hij simpel de 1-4 binnenschoot.
Den Bommel deed toch nog iets terug. Een vrij trap van Dave van Eijmeren werd in het strafschopgebied terug gekopt door Wesley Bakker. Patrick Verolme nam de bal vol op de slof en schoot de 2-4 tegen de touwen.
Ismael Celen schoot nog in het zijnet en een schot van Jesaja Wijngaarde kwam via de paal voor de voeten van Houcine el Hammach maar Sander van Reijn pakte de ingeschoten bal knap. Na 95 minuten blies de leidsman voor het einde en stond Den Bommel opnieuw met lege handen.
Mening van de trainer
Trainer Dennis van Gils van Den Bommel was realistisch. De jongens hebben hun best gedaan maar doordat we al vroeg op 0-1 kwamen loop je achter de feiten aan. Na rust kwamen we goed op 1-1 en hadden toen even een overwicht. We gaven daarna te veel ruimte weg en dan heeft Zwarte Pijl de kwaliteiten om dat uit te spelen. We wisten dat ze compact zouden spelen en hadden van tevoren gezegd niet te gretig in die val te lopen. Het is jammer want met winst hadden we ons in de middenmoot kunnen nestelen.

Afgelopen week liet de trainer van Zwarte Pijl, Han van Harselaar, aan het bestuur weten per direct te vertrekken bij de club. Mark van Hor nam tegen Den Bommel tijdelijk de honneurs waar en boekte gelijk zijn 1ste overwinning.

Patrick Verolme ( L)in duel met Ismail Celen.