Zaterdag gingen we met de firma Ongeregeld (in muziek) een daagje naar het strand.
Zaterdag gingen we met de firma Ongeregeld (in muziek) een daagje naar het strand.

Column Frank/Janine: Vakantie-tip

Algemeen 155 keer gelezen

Ziezo, mijn vakantie zit er op. Duurde iets korter dan de summer of love en mijn humeur hield gelijke tred met het weer. Ik ben dus helemaal opgeknapt en heb me weer aangesloten bij het leger van vrijwilligers. 

Zaterdag gingen we met de firma Ongeregeld (in muziek) een daagje naar het strand. Daarvoor pakken we steevast de boulevard van Hoek van Holland. Ook omdat de regels voor straatmuziek daar duidelijk omschreven zijn en koddeboa’s je geen oor aan naaien. Maar vooral voor het publiek. Het is een verzameling scootmobiels en electrafietsen dat daar verzamelt, knarren die het strandplezier ook willen meemaken maar door diverse gebreken de zeekant niet meer halen. 

Strandtenten op rij met schreeuwende uithangborden ‘biefstuk, patat, sla’ met prijzen waarvoor je een week boodschappen bij een Duitse grutter kunt halen. Er moet dik geld op toe maar we vermaken ze met plezier. 

Mijn eerste gitaar verdiende ik, een eeuwigheid geleden, met een zomer in de spoelkeuken. Vorig jaar deed Gerben hetzelfde. Maar dan om zijn studieschuld af te betalen.

Om ons te laten genieten zijn een heleboel jonkies bezig. In de HoReCa is het hard voor weinig en tijdens de lockdown kregen ervaren krachten in de gaten dat het elders meer verdient (met minder stress). 

Jarenlang ondersteunt de band al acties voor een leefbaar minimumloon. We spelen zeker niet goed genoeg maar blijven oefenen. Ik werk me zo af en toe het rambam voor de kat met de korte achternaam. 

Maakt niet uit, ik heb de schaapjes al op het droge en prijs mezelf intens gelukkig dat er zo’n leuke ploeg meehelpt om van natuurspeeltuin de Buutenplaets een gratis kinderparadijs te maken.

Aan de overkant én in al die andere strandtenten staan ze te sappelen. En dansen met Jansen gaat ook al niet door.  

Mag ik u een tip geven; geef een tip (als u het missen kunt), zelfs als het niet helemaal volgens standaard is. 

Persoonlijk hou ik niet van flemerig gedoe, de rechterhand hoeft niet te weten wat er op links gebeurt dus ik leg mijn centje onder het bord; zijn ze blij als ik weg ben.Tip van de redactie

Er wordt steeds vaker bij de horeca betaald met een pinpas of mobieltje. Het valt op dat veel mensen dan precies het bedrag betalen dat op de rekening staat en in dat geval dus geen tip geven. Echter, men kan de bediende vragen een hoger bedrag af te schrijven waardoor het fooitje niet wordt overgeslagen.

Uit de krant

Uit de krant