Diva op de divan bij dokter Benhammou; sociale hulphond Kliko kon het alleen niet meer aan. (Foto RobTak/Afri opens up)
Diva op de divan bij dokter Benhammou; sociale hulphond Kliko kon het alleen niet meer aan. (Foto RobTak/Afri opens up)

Column Frank/Janine: Flakkeese inzending songfestival oogst kritiek

Algemeen 453 keer gelezen

Al 20 jaar sta ik met een been op Flakkee en het ander in Rotterdam. Mijn bandje ‘de firma Ongeregeld (in muziek)’ verkeert in diezelfde spagaat. We zijn graag(?) geziene gasten op popfestival Flakkeese Dagen, traditionele opening van het buitenseizoen, reünie van uitgezwermde Flakkeese jongeren en het signaal voor moeders dat kinderen vanaf nu de was weer komen brengen.

De lancering van mijn liedje over het witte eiland ging niet zonder slag of stoot. Tijdens onze straatbarbecue pikten de buren het refrein snel op en zongen voluit mee. Toch niet door iedereen gewaardeerd; de volgende ochtend autoruit ingeslagen, mes in het zadel van de motorfiets gezet en mijn fiets gejat. ‘Het leven op de Plaat’, bleek een hit.

Eens schreef ik een inzending voor het songfestival. Ik struikelde al in de voorronde. ‘Te Nederlands’ luidde de jurykritiek. Toen Duncan in 2019 het evenement naar Rotterdam bracht, roken de ongeregeldheden een kans en maakten een mooie videoclip, in de beste traditie boordevol Holland promotie. Het feest ging niet door en krijgt dit jaar een herkansing als online-event. De internationale horde toeristen blijft weg en de Rotterdammers vieren het feestje onder elkaar. Nu vindt de jury het liedje weer niet Rotterdams genoeg. Oordeel zelf op het youtube-kanaal van firma Ongeregeld (in muziek).
https://www.youtube.com/watch?v=bqwyRqf_MhM

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant