315 clubs ontvangen ondersteuning van Rabo ClubSupport
315 clubs ontvangen ondersteuning van Rabo ClubSupport

Zuid-Hollandse eilanden steunen verenigingen

Algemeen 180 keer gelezen

De afgelopen weken hebben veel inwoners van de drie Zuid-Hollandse Eilanden gestemd op hun favoriete verenigingen en stichtingen. Via Rabo ClubSupport zijn er veel mooie bestedingsdoelen opgegeven door lokale clubs. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor lokale clubs als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 74 procent van de inwoners uit de provincie Zuid-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Tijdens de lockdown van afgelopen voorjaar was dit echter nog maar 21 procent. Ruim 65 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn of haar vereniging gemist te hebben. Om ons verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden meedoen aan Rabo ClubSuppport en aangeven aan welk doel zij het geld van ClubSupport willen besteden.

Betrokkenheid 
‘’Uit onderzoek blijkt dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs blijven steunen. De vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Verenigingsleden zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving. Daarnaast zien we dat veel clubs het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en uitgebrachte stemmen wijst op een grote betrokkenheid. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden de lokale zo clubs kunnen ondersteunen’’, aldus Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden.

Uitslag Rabo ClubSupport
Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven voor Rabo ClubSupport. Op de Zuid-Hollandse eilanden wisten 315 verenigingen en stichtingen zich tijdig aan te melden. Tot en met 25 oktober konden Rabobank-leden vervolgens stemmen op hun favoriete clubs. Inmiddels zijn de resultaten bekend en worden de deelnemende verenigingen verrast met een cheque waarop het aantal stemmen en het eindbedrag staat vermeld. Dat bedrag wordt binnenkort overgemaakt op de verenigingsrekening. Als clubs bovendien op een originele manier met de cheque op de foto gaan (uiteraard rekeninghoudend met huidige coronaregels) en die foto posten op social media, maken ze kans op een extra bedrag van 250, 500 of 1000 euro! Meer informatie over deze extra prijzen is te lezen op rabobank.nl/zhe.

Webinar Ledenbinding
Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden nodigt lokale clubs graag uit voor het webinar Ledenbinding. Tijdens dit webinar leren bestuursleden alles over het werven en behouden van leden. Durven zij het aan om met een frisse blik naar de club te kijken en met nieuwe activiteiten andere doelgroepen aan te spreken? Dan is deelnemen aan dit webinar op woensdag 18 november om 20.30 uur een aanrader. Inschrijven kan via de website www.rabobank.nl/zhe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant