Vincent Grobecker (2e van rechts) wordt achtervolgd door zijn ploeggenoten na de openingstreffer uit een fraai genomen vrije trap.

Stellendam pakt de punten tegen Zwartewaal

Algemeen 617 keer gelezen

Stellendam- Afgelopen zaterdag speelde Stellendam tegen Zwartewaal, de winnaar zou aansluiting met de kop behouden, de verliezer een pas op de plaats maken. Doelstelling van Stellendam dit seizoen is om in de top 3 te eindigen. ‘Daar hebben we in ieder geval de selectie voor’, aldus trainer Elwin Buskop.

Door Fred Götzenberger

Een week eerder ging Stellendam, in het duel tegen Flakkee, nipt met 3-2 onderuit dus het was er alles aan gelegen om de punten nu op Sportpark Molengors te houden. Beide teams begonnen matig aan het duel. Het spel werd voornamelijk uitgevochten op het middenveld met daarbij veel balverlies van beide kanten. Het was aan Zwartewaal kant Raydell Apostel dat een handenbindertje voor de verdediging van Stellendam bleek te zijn. Het zorgde al na 7 minuten voor de eerste gele kaart voor Matthijs Dul die aan de noodrem trok toen Apostel voor gevaar dreigde te zorgen. Na een kwartier kreeg de thuisclub de wedstrijd wat meer onder controle en dat resulteerde direct in de eerste kans. En combinatie tussen Kooijman en Breederveld zorgde dat laatstgenoemde met een perfecte kopbal doelman Verhagen kansloos liet, maar De Schrijver redde op de lijn. Zwartewaal kwam er niet aan te pas. Een overtreding op Breederveld lag in de 26e minuut aan de basis van de openingstreffer. Net buiten het strafschopgebied zette Grobecker zich achter de bal en met een fraaie krul verdween de bal over de muur achter de Zwartewaal-goalie(1-0). Negen minuten later was het wederom Breederveld die met een fraaie sliding de aanval van Zwartewaal onderbrak. Uiteindelijk belande de bal bij Hans Phylipsen die bal langs de doelman schoot (2-0). Geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Buscop zo leek het. In de 46e minuut van het duel leek de 3-0 in de maak, maar de vrijstaande Martijn Kooijman zag zijn inzet langs de doelman gaan, echter redde opnieuw De Schrijver op de doellijn. Waar Stellendam uit de kans die men kreeg niet wist te scoren daar speelde Zwartewaal zich 3 minuten later terug in de wedstrijd. Joel Kroon speelde zich goed vrij en schoot de bal langs de verraste De Jongh (2-1). Zwartewaal ging op jacht naar de gelijkmaker maar kreeg in de 68e minuut het deksel op de neus. Een fraaie aanval werd, na een voorzet van Grobecker, met het hoofd krachtig afgerond door Breederveld (3-1). Het leek de genadeklap voor de bezoekers maar binnen 2 minuten was de aansluitingstreffer weer gemaakt. Een schot van Zuur werd losgelaten door De Jongh, waarna Heijst de bal binnen werkte (3-2). De laatste 20 minuten had Stellendam het moeilijk maar men wist de 3 punten huis te houden.

Elwin Buscop was blij met de winst: ‘Ik vond dat we in het begin erg onrustig speelde, we leden onnodig veel balverlies. Er werd op het middenveld echt op een kluitje gespeeld. Toen we iets meer over de buitenkant gingen spelen hadden we de wedstrijd meer onder controle. Je zag dat Wesley (de Jongh red.) weinig te doen had in de eerste helft. Het was dan ook terecht dat we met de rust met 2-0 voor stonden.’ Buscop vond zelf dat men te zwak aan de tweede helft begon ‘We krijgen dan nog wel de kans op 3-0 maar bij de eerste beste aanval lag die bal bij ons in het doel. Zwartewaal ging de lange bal hanteren en daar bij hebben wij gewoon veel moeite mee. Gelukkig scoorde wij toen de 3-1, toen zat ik wat rustiger op de bank. Maar toen ze begonnen met de ballen in de zestien te gooien en dat is gewoon niet ons spelletje maar uiteindelijk pakken wij toch de 3 punten. Maar we hadden het veel eerder af moeten maken.’ De doelstelling van Buscop is om bij de eerste drie te eindigen en dan nacompetitie te spelen. ‘We hadden in verband met de Corona een aparte voorbereiding maar inmiddels is de selectie, buiten Michael Mettrop, fit. In de breedte zijn we in ieder geval gegroeid.’