Jack Brantenaar met echtgenote Manuela en dochters Christie en en NIna. (foto: Jacquelien Wielaard)
Jack Brantenaar met echtgenote Manuela en dochters Christie en en NIna. (foto: Jacquelien Wielaard)

Veertig jaar oliebollen van Brantenaar

Algemeen 2.179 keer gelezen

Middelharnis – Voor bezoekers van winkelcentrum D’n Diek is het al jaren een vertrouwd beeld: de oliebollenkraam van Brantenaar op het Diekhuusplein. Tijdens de donkere maanden van het jaar wordt het winkelend publiek, of de toevallige voorbijganger, verleid door de zoete geur van de warme lekkernijen uit de oliebollenkraam.

door Jacquelien Wielaard

‘Mijn vader Toon is hier veertig jaar geleden begonnen. De kraam stond toen waar nu de Hema is,’ vertelt eigenaar Jack Brantenaar, ‘Toen daar winkels werden gebouwd zijn we naar het Diekhuusplein gegaan.’ En op die plek werd vrijdag 2 oktober gestart met het nieuwe seizoen. Dat gebeurde vanuit een gloednieuwe oliebollenkraam.

Nieuwe kraam
Het veertigjarig jubileum en de opening van de nieuwe kraam werd gevierd met een gratis oliebol voor iedere bezoeker. De actie was aangekondigd in de krant en op sociale media en werd volop gedeeld en geliked zodat veel klanten de weg naar de kraam wisten te vinden.
Jack Brantenaar, zijn vrouw Manuela en dochters Christie en Nina hadden er de handen vol aan om de vitrines te vullen met het assortiment: oliebollen, krentenbollen, appelbeignets, wafels, Berlinerbollen, appelbollen en suikerwafels.

Kermis
De nieuwe kraam is ruim, modern en glanst je tegemoet. Een fikse investering voor de ondernemer uit Bergen op Zoom want de coronacrisis liet ook Brantenaar niet ongemoeid. ‘Normaal staan we in de zomermaanden op de kermis met frituurproducten maar de meeste kermissen zijn dit jaar afgelast.’
De gemeente Goeree-Overflakkee verleende dan ook vergunning om tijdens de zomermaanden op het Diekhuusplein te staan met een zomereditie van de oliebollenkraam.Het assortiment werd aangepast aan het seizoen, onder andere met vers aardbeiengebak.

Winterseizoen
Ook het winterseizoen staat onder druk. Het is weliswaar geen probleem om bij de kraam op het plein de maatregelen, zoals anderhalve meter, in acht te nemen maar er zullen naar verwachting minder evenementen zijn zoals de Sinterklaasintocht, ijsbaan of kerstmarkt. De familie Brantenaar wacht het maar af. Zij zijn als vanouds tijdens de donkere wintermaanden weer een vertrouwd gezicht op het Diekhuusplein voor een versgebakken wafel, beignet of bol.

Openingstijden
De oliebollenkraam van Brantenaar en dochters is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.30 en is tot en met 31 januari te vinden op het Diekhuusplein, Zandpad 1 in Middelharnis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant