Afbeelding

Walk-over voor softbal dames.

Algemeen 195 keer gelezen

Het damesteam van HSV The Islanders heeft voor vuurwerk gezorgd tijdens hun wedstrijd tegen de Athletics. Met veel slaggeweld en een solide verdediging werd het met 0-24 een ware ‘walk-over’.

De Islanders lieten zich niet van slag brengen door de tropische temperaturen. Vanaf de eerste minuut speelden ze scherp en aanvallend. Zo kon het gebeuren dat, door vele honkslagen, na de eerste slagbeurt al een 0-13 voorsprong was genomen. Toen de Islanders moesten gaan verdedigen, lieten ze zien dit ook goed te beheersen. Met een sterk werpende Sanne Waldekker en Gerjanne Vroegindewei die schitterde in haar debuut als catcher, wisten gastvrouwen uit Hellevoetsluis geen tegenscore neer te zetten. 

Vanaf de 2e inning toonden de Islanders pas écht spierballen aan slag. Twee- en driehonkslagen werden genoteerd door powerhitters Daniëlle Reinders en Daniëlle Casteleijn, Sanne Waldekker tekende voor een driehonkslag en een inside-the-park homerun. Zonder uitzondering wisten alle Islanders dames de bal deze wedstrijd goed te raken. Ook de razendsnelle, nieuwe speelster Jessica Vuerhard zette twee fraaie honkslagen op haar naam. 

Daniëlle Casteleijn mocht de wedstrijd op slot gooien als werpster voor de Islanders en wist de spreekwoordelijke ‘nul’ vast te houden. Het veld speelde nagenoeg foutloos. Beste slagvrouwen waren: Daniëlle Casteleijn 1.00 (5 hits uit 5 slagbeurten) en Daniëlle Reinders 0.800 ( 4 uit 5). 

(Foto: Daniëlle Reinders haalt uit voor een driehonkslag).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant